Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Του Γιώργου Δελαστίκ - "Πριν".

Ωμός, χυδαίος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος δεν αισθάνεται καμιά αναστολή
να πει κατάμουτρα στον ελληνικό λαό τι πραγματικά σκέπτεται γ' αυτόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βοηθώντας έτσι να συνειδητοποιήσουμε ακόμη καλύτερα το βάθος της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στα λαϊκά στρώματα, αλλά και τις προοπτικές της πολιτικής αυτής. Όταν ο Θ. Πάγκαλος δηλώνει απερίφραστα ότι η κυβέρνηση θεωρεί τους δημόσιους υπάλληλους που η ίδια και οι προκάτοχες της διόρισαν ως... «κοπρίτες», είναι να ελπίσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι το ΠΑΣΟΚ θα δείξει ποτέ έλεος απέναντι τους;
«Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί» είναι το «λόγια Πάγκαλου», όπως το εξέφρασε σε συνέντευξη του ττο Βήμα.
Πρέπει να είναι κανείς πολιτικά αφελής για να νομίζει ότι υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης των δημοσίων υπαλλήλων με μια κυβέρνηση Παπανδρέου που εμφορείται από τέτοιες απόψεις.
Αλλωστε... «ζώα» κατά τον Πάγκαλο είναι και όσοι ασκούν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ιδίως, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, κάποιοι... «φοιτητές του κώλου» που πήραν αποσπάσματα από διάλεξη που έδωσε ο Θ. Πάγκαλος πέρσι στην Οξφόρδη.
Τα αποσπάσματα αυτά «κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπου αναπαρήγαγαν», με αποτέλεσμα αυτός ο... Κηφισός της Σκέψης, ο Πάγκαλος, να ...απορεί πιο πολύ «με τα ζώα που τα διάβασαν»! Όλη η χυδαιότητα του ΠΑΣΟΚ της εξουσίας χωρίς υποκρισία και φτιασιδώματα.
«Κοπρίτες» και «ζώα» θεωρούν τον λαό ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του αφού ακόμη δεν τους
έχει πάρει με τις πέτρες και δεν τους έχει ανατρέψει και τόσο βαθιά είναι η περιφρόνηση που αισθάνονται προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είτε το λένε ανοιχτά, όπως ο Πάγκαλος, είτε το κρύβουν.
Αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματα περιφρόνησης που νιώθουν προς τον ελληνικό λαό. Απλώς το κάθε μέλος της κυβέρνησης το εκφράζει με το δικό του τρόπο. Ο Πάγκαλος, με το ήθος και το στόμα «πολιτικού βόθρου» ξερνάει βρισιές. Ο Γιώργος ο Παπανδρέου ρίχνει ζεϊμπεκιές στην υγεία των κορόιδων και κάνει ταξιδάκια. Βόλτα στο Παρίσι ήθελε να πάει, έστησε το παραμύθι ότι δήθεν πήγε να μιλήσει για το ευρωομόλογο - για το οποίο ειρήσθω εν παρόδω πέρυσι όλοι οι υπουργοί και τα φερέφωνα του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι είναι αδύνατη η έκδοσή του!
Δεν ήξεραν τι να τον κάνουν οι Γάλλοι τον απρόσκλητο Γιωργάκη και ήταν εκνευρισμένοι μαζί του, καθώς οι ίδιοι είναι αντίθετοι με την έκδοση ευρωομολόγου -τουλάχιστον στη φάση αυτή-αφενός γιατί έτσι θα χάσουν λεφτά οι γαλλικές τράπεζες που δανείζουν ευρωπαϊκά κράτη και αφετέρου γιατί η ίδια η Γαλλία θα δανείζεται με ακριβότερο επιτόκιο από όσο σήμερα.
Κάπου ...μισή (!) ώρα κράτησε το δήθεν γεύμα του Γιωργάκη με τον γάλλο πρωθυπουργό Φιγιόν - ούτε κολατσιό να ήταν! Πάλι καλά πάντως που δεν τον πέταξαν στο... Σηκουάνα να πιάσει το σταυρό, μέρα που ήταν! Γ' αυτό τους παράτησε τους Γάλλους ο Παπανδρέου και πήγε στο Ερζερούμ, στα βάθη της Ανατολίας, όπου ο Ερντογάν είχε καλέσει σε υπηρεσιακή σύσκεψη όλους τους τούρκους πρεσβευτές και τον... Γιωργάκη!
Του γέμισε κι ένα γήπεδο με δέκα χιλιάδες Τούρκους ο Ερντογάν που επευφημούσαν τον Γιωργάκη για την πολιτική του, ενώ αν τολμήσει να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός σε ελληνικό γήπεδο, το τι θα ακούσει και το τι άγριο κράξιμο θα φάει, δεν περιγράφεται.
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ εμφάνισε τον Γ. Παπανδρέου περίπου ως.... «πολιτικό Μεγαλέξανδρο» που «τα είπε κατάμουτρα» στους Τούρκους!
Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι είπαν Ερντογάν και Παπανδρέου τις δύο περίπου ώρες που διήρκεσε η κατ' ιδίαν συνάντηση τους. Σε λίγο θα μάθουμε αυτά που θα θελήσει να διοχετεύσει η τουρκική πλευρά. Είτε το πουν πάντως είτε όχι, αποκλείεται να μη συζήτησαν το θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου και τη σχετική συμφωνία με το Ισραήλ. Η ύπαρξη σοβαρού κοιτάσματος φυσικού αερίου στα όρια των ΑΟΖ Ισραήλ - Λιβάνου - Κύπρου προκαλεί ήδη τη σύμπηξη αραβοτουρκικού μετώπου εναντίον Ισραήλ και Κύπρου, με τον Λίβανο να καταγγέλλει την ισραηλινο-κυπριακή συμφωνία και το Τελ Αβίβ να απαντά ότι θα διαφυλάξει ακόμη και με νέο πόλεμο αυτά που θεωρεί δικαιώματα του στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
Γ' αυτό σπεύδουν στη Μ. Ανατολή και στο Ισραήλ η Μέρκελ και ο Σαρκοζί. Για να προλάβουν όσο μπορούν ένα νέο πόλεμο και βεβαίως πάνω απ' όλα για να προωθήσουν τα συμφέροντα των γερμανικών και γαλλικών αντιστοίχως ενεργειακών εταιρειών, ώστε να συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση των ισραηλινών κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη αναμένεται στην Αθήνα το φασιστικό κάθαρμα Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου. Κάτι πολύ σοβαρό τρέχει και η Ελλάδα απειλείται να βρεθεί έμμεσα μπλεγμένη σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου