Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

«Εχετε καλέσει τον αριθμό 2011, παρακαλώ, περιμένετε...»

Tης Eλενης Mπιστικα
Την βασάνιζε όλη μέρα η επιθυμία να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο. Ηθελε να δώσει, τηλεφωνικά, μια επείγουσα παραγγελία στο 2011 που ερχόταν.
Με τέτοια μηχανοργάνωση παντού, σε κάποια υπηρεσία, σε κάποιο νούμερο που θα της δώσουν θα μπορούσε να τον καλέσει. Στην αρχή σκέφθηκε τον «Καλλικράτη», που έχει όλους τους δήμους της χώρας στο τσεπάκι του και μάλιστα είχαν ορκισθεί οι εκλεγέντες. Με την καρέκλα του αξιώματος ζεστή, θα είχαν τη διάθεση να εξυπηρετήσουν τον πρώτο που θα τηλεφωνούσε στην τηλεφωνική γραμμή 1500 «που θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως», όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης, «για τους νέους δήμους», το 'γραψε μάλιστα και το ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Πήρε με προσοχή το νούμερο 1500, παρ' όλον που ήταν αργά και όντως, μια γυναικεία δροσερή φωνή την πληροφόρησε: «Εχετε καλέσει το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών. Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική συναλλαγή μέσω της υπηρεσίας μας, η κλήση θα ηχογραφηθεί για λόγους ασφαλείας». Εντρομη, το 'κλεισε. «Ηλεκτρονική συναλλαγή; Θα ηχογραφηθεί για λόγους ασφαλείας; Τι μου λένε; Μια ερώτηση ήθελα να κάνω, ούτε ειδοποίηση για βόμβα να 'ταν! Α, όχι, να μου λείπουν οι ηχογραφήσεις», είπε δυνατά.
«Ας πάρω στο Μαξίμου, να ζητήσω τον πρωθυπουργό. Μέρες χρονιάρες, μπορεί να μου τον δώσουν, είναι πάντα κοντά στον λαό, θα του πω και τα «Χρόνια Πολλά»»... Πήρε στο Μαξίμου (κανένα νούμερο δεν είναι απρόσιτο σε έναν αποφασισμένο εκλογέα!). «Εχετε καλέσει το Μέγαρο Μαξίμου», απάντησε η φωνή. «Για την τρόικα» πιέστε 1. Για το ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 2. Για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το 3. Για το γραφείο πρωθυπουργού, το 4». Θορυβημένη το 'κλεισε βιαστικά. «Και αν πιέσω λάθος πλήκτρο και βρεθώ να μιλώ με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τι θα του πω!».
Ασε που μπορεί να βγει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλύτερα ας μην μπλέξω»... Είχε σκοτεινιάσει για τα καλά. Τελευταία νύχτα του 2010. Εκανε την προσευχή της τελειώνοντας με την ευχή «Ας είναι καλύτερο το 2011, Παναγία μου»...
Και τότε, της ήρθε η ιδέα. «Και δεν παίρνω εκεί ψηλά; Τώρα που οι ουρανοί είναι ανοιχτοί, μπορεί να πιάσω γραμμή!» Πληκτρολόγησε μερικά νούμερα, στην τύχη και, ω του θαύματος: «Εχεις καλέσει, τέκνον μου, το Κέντρον Επικοινωνίας των χριστιανών με τα Θεία. Εάν θέλετε να μιλήσετε με τον Πατέρα, πιέστε 1. Με τον Υιό, πατήστε 2. Με την Αγία Τριάδα πατήστε 3. Με την κυρία Δέσποινα, πιέστε 4!» Δειλά δειλά και ανατριχιασμένη, πάτησε το 4. Πρώτα ουράνια μουσική, άρπες και αγγελικές φωνές και μετά η Φωνή. «Σε τι μπορώ να φανώ χρήσιμη;», ρώτησε απαλά, ευγενικά. «Να... ήθελα να δώσω μια... συμβουλή; Παραγγελία, πείτε το; Στον καινούργιο χρόνο που ξημερώνει, μαζί με την ευχή μου, να πάνε όλα καλά. Μήπως μπορείτε να με συνδέσετε με το 2011;» Παύση και μετά: «Μα, δεν το έμαθες, καλή μου», είπε η γλυκιά Φωνή. «Ανεβλήθη το 2011, δεν θα έλθει. Συνεχίζουμε με το 2010!» Τότε έβγαλε μια φωνή, κατατρομαγμένη κι εκεί που πήγαινε να κλείσει το τηλέφωνο, ξύπνησε! Ηταν το πρώτο «όνειρο» του 2011 που είχε έρθει, στην ώρα του, σε καλό να μας βγει! Καλή μας χρονιά!
ΚΑΤΗΙΜΕΡΙΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου