Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 15.12.2010

Σήμερα μιλάτε εσείς. Σήμερα μιλάνε και εκείνοι που δεν βρίσκονται εδώ, αλλά το ξέρουμε ότι είναι μαζί μας.
Η σημερινή συνάντηση ξεπερνά το όριο μιας απεργιακής συγκέντρωσης. Η κοινωνία σήμερα υψώνει τη σημαία της αντίστασης για την πτώχευση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, που θέλουν να την μετατρέψουν σε πτώχευση ενός ολόκληρου λαού.
 Εθνικά οράματα, ΟΝΕ, Ολυμπιακοί αγώνες, φρούδες ελπίδες. Τα μόνιμα υποζύγια αυτού του συστήματος βρίσκονται διαρκώς μπροστά σε νέους Εθνικούς στόχους που κοινό τόπο έχουν την υποβάθμιση της εργασίας και την ασυδοσία του κεφαλαίου.

Ποτέ άλλοτε ένας λαός δεν συκοφαντήθηκε και δεν εξαπατήθηκε τόσο, από τους υποτιθέμενους ηγέτες του. Εκείνους που διαχρονικά μας οδήγησαν στην Ελλάδα του νεοφιλελευθερισμού, της ασυδοσίας των τραπεζών και του κεφαλαίου, του διεφθαρμένου κράτους, των σκανδάλων, της ανυπαρξίας κοινωνικής φροντίδας για τον αδύναμο.
Ποτέ άλλοτε οι εργαζόμενοι δεν εξαπατήθηκαν τόσο από τις
κεντρικές συνδικαλιστικές ηγεσίες τους. Κυβερνητικός συνδικαλισμός, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, συνδικαλιστές στον προθάλαμο βουλευτικών και υπουργικών θώκων.
Μας κατηγορούν ότι είμαστε διεφθαρμένοι, φαύλοι, τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί, ανάξιοι ακόμα και για ένα μισθό πείονας.
Δεν μας είπαν, όμως, ακόμη και δεν θα μας πούν
  • Πως και από ποιους δημιουργήθηκε το χρέος;
  • Σε ποιους πήγαν τα χρήματα που καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές;
  • Που πηγαίνουν τα δισεκατομμύρια που δίνουν στις τράπεζες;
  • Πως γίνεται να αυξάνουν τα κέρδη των τραπεζών και των βιομηχάνων, να αυξάνεται το ΑΕΠ, ενώ από την άλλη, ο διεφθαρμένος λαός να οδηγείται στο κοινωνικό και οικονομικό κρεματόριο.
Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς, ούτε φυσικά οι πενιχρές αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά ούτε και οι μίζερες κοινωνικές δαπάνες.
Τα λεφτά του δανείου καταλήγουν στις ίδιες τσέπες, εκείνων που καταλήστεψαν το Εθνικό Προϊόν και υποθήκευσαν το μέλλον μας.
Το χρέος το δημιουργήσατε εσείς. Το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σας σύστημα, που εξασφαλίζει την μόνιμη φορολογική ασυλία του πλούτου, των μαυραγοριτών της πολεμικής βιομηχανίας, των εθνικών προμηθευτών εργολάβων.
Έχετε κάνει σημαία το ψέμα και με την μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ, προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα συλλογικής ευθύνης στην ελληνική κοινωνία.
Έχετε κουρελιάσει το Σύνταγμα και έχετε εξευτελίσει τη Βουλή.
Γιατί ο μόνος τρόπος να περάσετε την πολιτική της κοινωνικής γενοκτονίας, είναι η γνωστή συνταγή κάθε αυταρχικού καθεστώτος.
Προπαγάνδα, βία, καταστολή.
Μας λέτε ξεδιάντροπα ότι θα μας σώσετε, γυρνώντας τη χώρα 100 χρόνια πίσω, καταπατώντας εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Ξεπουλάτε τον εθνικό πλούτο, έναντι πινακίου φακής.
Εκποιείτε οτιδήποτε αποτελεί δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.
Οδηγείτε μια κοινωνία στην βίαιη ερημοποίηση και τον λαό στην εξαθλίωση. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να σώσετε το τομάρι σας.
Γιατί την ελπίδα δεν μπορείτε να της εξορθολογήσετε.
Γιατί τα διχαστικά διλήμματα ανάμεσα στους εργαζόμενους δεν περνάνε πια.
Γιατί οι ενδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν ξεπεραστεί, από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Το μνημόνιο της εθνικής υποτέλειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης δεν θα περάσει. Και δεν θα περάσει γιατί εμείς το όραμα μας το ζούμε καθημερινά και την ζωή μας δεν μπορείτε να την φυλακίσετε.
Δεν θα περάσει γιατί εμείς εκφράζουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του δικαιώματος στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση.
Δεν θα περάσει γιατί το δικό μας φάρμακο είναι η ενωτική, συλλογική, δυναμική κοινωνική δράση, που θα σας αναγκάσει το φάρμακο σας να το πιείτε εσείς κ. Παπανδρέου και κ. Ντομινίκ. Κι αυτή θα είναι και η τελευταία προσφορά αγάπης από την εξεγερμένη κοινωνία των ''διεφθαρμένων''.
Μαζί θα είμαστε όλοι στο δρόμο αυτό.
Έχουμε την αλήθεια, έχουμε την δύναμη, έχουμε την αποφασιστικότητα. Το μέλλον είναι δικό μας.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
Σαριδάκης Γιάννης
15. 12 .2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου