Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας σχεδιάζει ο οίκος Moody's

Νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σχεδιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης «Moody's Investors Service»,
 σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, αξιολογείται από τον οίκο «Moody's» με «Ba1», μια πολύ χαμηλή βαθμολογία, «εξαιτίας των δυσχερειών, που έχει η Ελλάδα, να μειώσει το κρατικό εξωτερικό χρέος της», όπως αναφέρει ο οίκος.
«Υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη»,δήλωσε, μιλώντας στο Mega, σχετικά με την προειδοποίηση υποβάθμισης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «ακόμη και ο χρηματοοικονομικός οίκος Moody's έχει πει μπράβο στην Ελλάδα».
Επιπλέον, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «το δημόσιο χρέος της Ελλάδος είναι ελέγξιμο αρκεί να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012 και να επαναφέρουμε την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης».
Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι «το υπουργείο Οικονομικών έχει λίστα με το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου και όχι κάποια ειδική λίστα με τα ονόματα αυτών που χρωστούν συγκεκριμένα τα 24 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσε η διάταξη που αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο».
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου