Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ευρωσοσιαλιστές: Να σταματήσει η Μέρκελ τα παιχνίδια

O επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να σταματήσει τα παιχνίδια
και να στηρίξει τις προσπάθειες σταθεροποίησης του ευρώ. Υπογράμμισε ότι στην αντίθετη περίπτωση, θα βουλιάξει μαζί με το κοινό νόμισμα και η ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Μ. Σουλτς
 "Θα πρέπει να βγούμε από αυτήν την κατάσταση, να βάλουμε πάνω στο τραπέζι ξεκάθαρα όλα τα στοιχεία, θετικά ή αρνητικά του ευρώ και να πάρουμε ξεκάθαρες και τελικές αποφάσεις", είπε.
Άσκησε έντονη κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο για την άρνησή της να υποστηρίξει την έκδοση ευρωομολόγων. "Γίνονται απόπειρες και προσπάθειες να κατασκευασθούν επιχειρήματα ενάντια σε ένα μέτρο που δεν το προτείνουν αριστεροί αντιεξουσιαστές, αλλά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο 'κύριος ευρώ' της ευρωζώνης", δήλωσε.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, «μέθοδο δημοτικού σχολείου» τη μέθοδο που χρησιμοποίησε η Γερμανία για να αποδείξει ότι το επιτόκιο ενός κοινού ομολόγου θα ήταν σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των γερμανικών.
"Δεν ζητάω να είμαστε όλοι υπέρ των ευρωομολόγων, αλλά δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε από τις εναλλακτικές λύσεις", πρόσθεσε ο ηγέτης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών.
Δεν άφησε στο απυρόβλητο το γεγονός ότι οι ιρλανδικές τράπεζες πέρασαν -όπως είπε- προ ολίγων μηνών τα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής και λίγο καιρό αργότερα έφτασαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου