Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του συλλόγου «Αγάπη»
Της ΕΥΑΣ ΛΑΔΙΑ
 Δεκάδες χειροποίητα αντικείμενα από κερί,
πυλό, χαρτί, κεντήματα και λουλούδια που έχουν φτιαχτεί με ζήλο, μεράκι και κυρίως με πολλή αγάπη περιλαμβάνονται στο φετινό χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει ο σύλλογος «Αγάπη» που εκπαιδεύει ενήλικες με ειδικές ικανότητες. Στο χώρο του Κέντρου Λαϊκής Τέχνης που φόρεσε τα γιορτινά του φιλοξενείται από χθες το χριστουγεννιάτικο παζάρι όπου οι εκπαιδευόμενοι του συλλόγου προσφέρουν τις ετήσιες δημιουργίες τους από τα εργαστήρια γενικής χειροτεχνίας, κηροπλαστικής, πηλοπλαστικής, κεντητικής, ανθοδετικής και θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας. Το παζάρι ενισχύθηκε και φέτος από προσφορές ιδιωτών όχι μόνο από το Ρέθυμνο αλλά και από την πόλη των Χανιών και έτσι μπορεί κανείς να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων για να ενισχύσει κάθε ένας με τον οβολό του το σύλλογο «Αγάπη». Χθες μάλιστα το απόγευμα, παρουσία του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του συλλόγου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παζαριού όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι αλλά και πλήθος κόσμου που εντυπωσιάστηκε από τις δημιουργίες των παιδιών.
Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, αναφερόμενος στο παζάρι είπε: «Εγκαινιάσαμε το παζάρι του συλλόγου «Αγάπη» και ήρθαμε εδώ να πάρουμε αγάπη από τα παιδιά της αγάπης. Όλα τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι φτιαγμένα από αγάπη, από τις ψυχούλες των παιδιών. Δεν ήρθαμε μόνο να τους δώσουμε αλλά και να πάρουμε αγάπη. Αυτό είναι το μυστικό του συλλόγου και χαιρόμαστε για τα παιδιά αυτά που δίδουν σε όλους μας αγάπη, μαθαίνουν να ζεσταίνουν τις ψυχές μας που κινδυνεύουν να πάθουν πολλά από την παγερότητα του κόσμου και αυτών των ημερών».
Η αντιπρόεδρος του συλλόγου Ελένη Τζέτζου είπε: «Για πολλοστή χρονιά οργανώνουμε το παζάρι με δημιουργίες των εκπαιδευομένων από προσφορές φίλων από τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Μέχρι πέρυσι μας φιλοξενούσε το δημαρχείο στην είσοδο του όμως φέτος επειδή είχαμε περισσότερα εκθέματα ήρθαμε στο χώρο του Κέντρου Λαϊκής Τέχνης και το ευχαριστούμε, όπως επίσης ευχαριστούμε όσους δούλεψαν, όσους μας χάρισαν τους πίνακες, το φυσικό γυαλί, τα χειροτεχνήματα και τα κοσμήματα».
Από την πλευρά της η διευθύντρια του συλλόγου Ιωάννα Χρυσού, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του παζαριού: «Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας βοήθησαν. Πιστεύουμε ότι είμαστε αντάξιοι όλου του κόσμου που έρχεται κοντά μας. Έχουμε πάρα πολλά εκθέματα των παιδιών και προσφορές ιδιωτών και είμαστε κατασυγκινημένοι».
Το παζάρι που άνοιξε χθες τις πύλες του στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου από τις δέκα το πρωί έως τη μία και μισή το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις οκτώ το βράδυ.
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου