Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Χιλιάδες οι νεκροί απο χολέρα στην Αϊτή

Φόβοι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι η επιδημία δεν θα κοπάσει
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από επιδημία χολέρας που, απο τον Οκτώβριο, μαστίζει την Αϊτή.Σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, εκτός από τους νεκρούς, έχουν επίσης νοσηλευθεί πάνω από 9.000 άτομα. Το ανησυχητικό είναι πως η επιδημία δεν φαίνεται να κοπάζει , και οι αριθμοί προκαλούν προβληματισμό, αφού ήδη υπάρχουν 88.789 καταγεγραμμένα κρούσματα χολέρας.
Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μάλιστα, που αποτελεί παρακλάδι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανησυχεί πως τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τις 400.000 μέσα στον επόμενο χρόνο, και εκτιμά πως τα μισά από αυτά θα εμφανιστούν το επόμενο τρίμηνο.

Να υπενθυμίσουμε πως η χολέρα υπήρξε επιδημία που ταλαιπώρησε μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, ιδιαίτερα τα χρόνια του Μεσαίωνα, αλλά από τον 190 αιώνα και μετά η ασθένεια σχεδόν εξαφανίστηκε. Μερικά από τα συμπτώματά της είναι κοιλιακοί μυϊκοί σπασμοί, ναυτία, εμετός, αφυδάτωση και κλονισμός, ενώ μετά από σοβαρή απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών, ο ασθενής μπορεί να εκπνεύσει. Ωστόσο πρόκειται για ασθένεια πολύ εύκολο να προληφθεί, αν υπάρχει σωστή υγιεινή και καθαρό νερό. Με πολύ νερό και σωστή υγιεινή επίσης μπορεί να σωθούν και οι ασθενείς με χολέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου