Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Για τους 13 φύλακες του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή της στους 13 φύλακες του Πανεπιστημίου Κρήτης που πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους αφού λήξει η σύμβαση εργασίας τους, στα τέλη Ιουνίου. Οι φύλακες, 5 στο Ρέθυμνο και 8 στο Ηράκλειο, εργάζονται με τη δεύτερη κατά σειρά σύμβαση, παραμένουν απλήρωτοι για το μεγαλύτερο διάστημα της 18μηνης εργασίας τους και πρόκειται να αντικατασταθούν από εταιρεία security.

Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να αναλογιστεί:
Τη χρονική συγκυρία αυτής της απόφασης, εν μέσω ραγδαίας αύξησης της ανεργίας και κορύφωσης της οικονομικής κρίσης. Οι 13 οικογένειες που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας δεν είναι νούμερα σε ένα προϋπολογισμό, αλλά συνάνθρωποι και συνάδελφοί μας.
Τον κοινωνικό και παιδαγωγικό ρόλο ενός ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ποιο μάθημα άραγε παίρνουν από αυτό το γεγονός οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης; Ποια στήριξη λαμβάνει η τοπική κοινωνία από το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κρήτης;
Τις επιπτώσεις από την εκχώρηση της φύλαξης ενός δημοκρατικού χώρου ασύλου σε μια επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, με υπαλλήλους που εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας.
Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να αναθεωρήσει το σχεδιασμό της και να προσφέρει μόνιμη και σταθερή εργασία στο προσωπικό που διασφαλίζει τη γόνιμη και δημιουργική λειτουργία του ιδρύματος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς να σταθούν έμπρακτα δίπλα στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και τις οικογένειές τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ευθύμης Καρουζάκης
Η Γραμματέας
Δήμητρα Ντρέκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου