Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Α. Λοβέρδος: Επιταχύνονται οι αλλαγές στο ΕΣΥ

Καμαρώστε δημόσια υγεία.

Την συνεργασία των δημόσιων νοσοκομείων με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα προβλέπει νομοθετική διάταξη του υπουργείου υγείας που θα έρθει στην Βουλή ανακοίνωσε ο   Α. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του, την Παρασκευή, με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου εντάσσονται στο ΕΣΥ τα 5 νοσοκομεία του ΙΚΑ.
Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα στείλει στον εισαγγελέα όλες τις περιπτώσεις παρατυπιών που έχουν εντοπίσει οι επιθεωρητές υγείας στα νοσοκομεία.
Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού στο θέμα των αδειών των γιατρών καθώς, όπως είπε, οι αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ δικαιούνται ετήσια άδεια 174 ημέρες. Αυτές οι καταστάσεις είπε ο κ. Λοβέρδος  δεν μπορούν να συνεχιστούν.
Εν τω μεταξύ, νέες, μειωμένες έως και 50%, τιμές σε 374 νοσοκομειακά είδη, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής. υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Π. Κουρουμπλή, που κάνει λόγο για μεγάλη σπατάλη και αρπαγή στο χώρο της υγείας
«Είμαστε απέναντι σε εκείνα τα συμφέροντα που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο. Μέχρι το 2009 είχαμε κάθε χρόνο αύξηση της δαπάνης, από 15% έως 20%, με αποτέλεσμα την τελευταία 10ετία να έχουμε τετραπλασιασμό της δαπάνης για το φάρμακο. Φτάσαμε από το 1,3 δισ. ευρώ ευρώ δαπάνη για τα ασφαλιστικά ταμεία το 2001 σε δαπάνη της τάξης των 5,2 δισ. ευρώ το 2009», είπε ο κ. Κουτρουμάνης, εκφράζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα.
Πηγή: http://www.athina984.gr/


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου