Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Υπέρ της διατήρησης της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» ψήφισε η Ζυρίχη

Οι πολίτες στην Ζυρίχη της Ελβετίας απέρριψαν τις προτεινόμενες απαγορεύσεις των «υποβοηθούμενων αυτοκτονιών» και του «τουρισμού με σκοπό την αυτοκτονία» σε δημοψήφισμα που διεξάχθηκε το Σαββατοκύριακο.
Γύρω στο 85% των 278.000 ψήφων ήταν αρνητικές στην απαγόρευση των υποβοηθούμενων αυτοκτονιών και το 78% δήλωσε αντίθετο στην απαγόρευσης του για τους ξένους, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ζυρίχης.
Περίπου 200 άτομα αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ζυρίχη, πολλοί από τους οποίους είναι ξένοι τουρίστες. Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία ήταν νόμιμη στην Ελβετία από το 1941 υπό τον όρο ότι θα εκτελούνταν από έναν μη γιατρό που δεν θα έχει συγκεκριμένο συμφέρον στον θάνατο αυτό.
Η υποβοήθηση μπορεί έχει μόνον παθητικό χαρακτήρα όπως πχ η χορήγηση φαρμάκων. Η ενεργός υποβοήθηση όπως η βοήθεια προς τον αυτόχειρα να λάβει και να διαχειριστεί ένα προϊόν απαγορεύεται.
Αν και η δημοσκόπηση έδειξε πως οι περισσότεροι Ελβετοί ευνοούν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, έδειξε επίσης πως αρκετοί είναι αντίθετοι σε αυτό που αποκαλείται "τουρισμός αυτοκτονίας". Πολλοί πολίτες από Γερμανία, Γαλλία και αλλού έρχονται να πεθάνουν στην Ελβετία εξαιτίας της απαγόρευσης της πρακτικής αυτής στο εξωτερικό.
 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου