Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ημερίδα για τη γλώσσα με τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη

Ημερίδα για τη γλώσσα με ομιλητή τον καθηγητή Γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπινιώτη διοργανώνει το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στις εγκαταστάσεις τους Αγίους Πάντες Αποκορώνου, στις 11 Ιουνίου.

Πρόγραμμα:
10.30-12.30: Ομιλία και δημόσια συζήτηση για τη γλώσσα εξ αφορμής του νέου βιβλίου του Γιώργου Μπαμπινιώτη «Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας».
12.30-13.00 διάλειμμα
13.00-15.00 Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους και τους εκπαιδευτικούς. Οι δημοσιογράφοι και οι εκπαιδευτικοί θέτουν ερωτήματα και συζητούν με τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη για τη γλώσσα στα μέσα ενημέρωσης και την εκπαίδευση.
Συντονιστής είναι ο κ. Δημήτρης Κακαβελάκης, Λογοτέχνης-Δημοσιογράφος.
Επίσης για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν προγραμματιστεί οι εξής πρωτοβουλίες:
• 17 έως 27 Ιουνίου 2011 για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το δεκαήμερο Εργαστήριο Συγγραφής στην Κρήτη, συνδιοργάνωση του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημιου της Βοστόνης και του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών, με διαλέξεις και συζητήσεις για θέματα διατροφής πολιτισμού και περιβάλλοντος στη Μεσόγειο.
• 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου 2011, τριήμερο σμεινάριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Βιολογίας.
• 9 έως 18 Ιουλίου 2011, δεκαήμερο σμεινάριο με θέματα το περιβάλλον και τον αγροτουρισμό σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
• 21 έως 24 Ιουλίου 2011, τετραήμερο σεμινάριο με θέμα «Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες», σε συνεργασία με την ΕΔΙΠΤ.
Τέλος, προγραμματίζονται σεμινάρια με αντίστοιχα Ινστιτούτα της Αυστρίας και της Γερμανίας για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011.

GooDnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου