Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Καταγγελία επίθεσης κατά μεταναστών στα Χανιά

Επίθεση από ακροδεξιούς δέχτηκαν δύο Μαροκινοί μετανάστες στα Χανιά, σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Όπως επισημάνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση, την Πέμπτη το βράδυ, «μια ομάδα 10 φασιστών επιτεθήκαν απρόκλητα με παλούκια και γροθιές σε 2 μαροκινούς μετανάστες στον Δημοτικό Κήπο.
 Μετά από αυτό, μάλιστα, τόλμησαν να προσπαθήσουν να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία της Αγοράς αλλά ο κόσμος τους κυνήγησε και τους έδιωξε».
«Οι αντιλήψεις των νοσταλγών του Χίτλερ και της χούντας δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τα πογκρόμ των νεοναζί ενάντια στους μετανάστες δε θα περάσουν. Απάντησή μας είναι οι αγώνες για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες, οι απεργίες ενάντια στο μνημόνιο για ανθρώπινα μεροκάματα για όλους τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες. Το αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φορείς, κάθε δημοκράτης πρέπει να απομονώσει μαζικά και ενιαία τα φασιστοειδή», συνεχίζει η ΚΕΕΡΦΑ.
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου