Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αποκλεισμός των ταμείων στο νοσοκομείο για να μην εισπράττεται το 5ευρω

GOODnet.gr
Σε αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, προκειμένου να μην πληρώνουν οι επισκέπτες το εισιτήριο των 5 ευρώ, προχώρησαν χθες το πρωί γιατροί, εργαζόμενοι αλλά και αλληλέγγυοι πολίτες, διεκδικώντας δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο νοσοκομείο, αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας,
 στελέχωση και εξοπλισμό, αλλά και να παραμείνει το νοσοκομείο αυτόνομο και όχι σε «συνεργασία» με αυτό των Χανίων, που θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση και προβληματική λειτουργία στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της συνέλευσης των εργαζόμενων και των γιατρών του νοσοκομείου για εβδομάδα χωρίς εισιτήριο. Η δράση αυτή θα διαρκέσει για το διάστημα αυτής της εβδομάδας, ωστόσο καλούνται όλοι οι επισκέπτες να αρνούνται διαρκώς να πληρώνουν εισιτήριο για το θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία.
Άλλωστε όπως έχουν αναφέρει επανειλημμένως γιατροί και εργαζόμενοι, εάν η κίνηση αυτή αποκτήσει μαζικότητα, τότε το μήνυμα θα φτάσει εκεί που πρέπει.
«Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας. Η υγεία όλων μας.
Το μνημόνιο μας αφαιρεί το δικαίωμα σε αυτό το πολύτιμο αγαθό.
Μας στερεί τη δυνατότητα να επιβιώσουμε και να ζήσουμε.
Η πολιτική για την υγεία καθορίζεται από τις ανάγκες των τραπεζών και των επιχειρήσεων.
Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο σε αυτή τη θανατηφόρα κοινωνική πολιτική, καθημερινά και αλληλέγγυα με τον άρρωστο.
Με πίστη στην απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης, για το αγαθό της υγείας που σχετίζεται άμεσα με την αξιοπρέπεια και την επιβίωση.
Λέμε όχι σε συγχώνευση του νοσοκομείου Ρεθύμνου με νοσοκομείο άλλου νομού, που θα περιορίζει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση για την ασφαλή λειτουργία του και θα υποβαθμίσει σταδιακά την περίθαλψή του.
Είμαστε ακόμη εδώ, κρατάμε τα νοσοκομεία ανοιχτά και ασφαλή, όρθια και ελεύθερα χωρίς εισιτήριο και όσο υπάρχουμε θα διεκδικούμε το δικαίωμά μας για δωρεάν, ισότιμη και ποιοτική υγεία και πρόληψη». Αυτά αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

X.B.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου