Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

"Μέτωπο" διεκδίκησης για την υγεία

GOODnet.gr
«Μέτωπο» διεκδίκησης δημιουργούν οι φορείς του Ρεθύμνου, προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν υποβάθμιση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ούτε συγχώνευσή του με άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Την Τετάρτη στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια πορεία μέχρι το νοσοκομείο.
Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ εκείνη την ημέρα και για να διευκολύνει τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η στάση θα γίνει από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.
Στην ανακοίνωση του Ε.Κ. επισημαίνεται:
«Μετά από την απόφαση του Υπουργού Υγείας για τη συγχώνευση των Νοσοκομείων Ρεθύμνου – Χανίων η Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου
Κ Α Λ Ε Ι
Τους εργαζόμενους και Συνταξιούχους του Νομού στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης την ΤΕΤΑΡΤΗ 29-2-2012 και ώρα 10.30 το πρωϊ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, για να
Α Π Α Ι Τ Η Σ Ο Υ Μ Ε    Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Α
- Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και τη σωστή λειτουργία του Ε.Ο.Π.Π.Υ.»
Συνταξιούχοι
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανρεθυμνιώτικη διαμαρτυρία απευθύνει στους συνταξιούχους το Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ρεθύμνου
Επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Το Δ. Σ. της Ένωσης μας καλεί όλους τους συνταξιούχους του νομού στην Πανρεθεμνιώτικη διαμαρτυρία στις 29.02.2012, 10:30 πμ στον Άγνωστο Στρατιώτη, κατά της απόφασης του υπουργού Υγείας για την συγχώνευση των νοσοκομείων Ρεθύμνου Χανιών.
Οι συνταξιούχοι θα προστατέψουν σαν κόρη οφθαλμού την ακεραιότητα του Νοσοκομείου μας και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο μας.
Δωρεάν Δημόσια Υγεία σε όλους ειδικά της πρωτόγνωρες ημέρες κρίσης που βιώνουμε».
Συμμετέχει και ο Δήμος Μυλοποτάμου
Ο Δήμος Μυλοποτάμου ανακοινώνει, ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχει στις κοινωνικές κινητοποιήσεις των θεσμικών, μαζικών και συνδικαλιστικών Φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Ρεθύμνου την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 με αιτήματα τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και τον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων σε όλους τους οικισμούς της Π.Ε. Ρεθύμνου. 
Συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος… αλλά με ανοιχτά καταστήματα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου συνεδρίασε με μοναδικό θέμα τις κινητοποιήσεις της 29ης Φεβρουαρίου και ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να κλείσουν τα καταστήματα όπως είχε ζητηθεί από φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Συμμετέχει και στηρίζει τις προσπάθειες για την καλύτερη Υγεία στο Ρέθυμνο και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Επιτροπής. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ΑΝΟΙΧΤΑ γιατί στις υπάρχουσες συνθήκες είναι μεγάλη πολυτέλεια το κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων έστω και μια μέρα».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου