Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την υποβάθμιση του ΕΣΥ

   της Χαράς Βηλαρά
GOODnet.gr
Συνεχίζεται και σήμερα ο αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου, ώστε να μην πληρώνουν οι επισκέπτες το εισιτήριο των 5 ευρώ, όπως γίνεται κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας γιατρών, εργαζομένων και αλληλέγγυων πολιτών για δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Καθημερινά τις πρωινές ώρες γίνεται ο αποκλεισμός και ενημερώνονται οι επισκέπτες που έχουν κλείσει ραντεβού ότι μπορούν να πάρουν τη σειρά προτεραιότητας χωρίς να πληρώσουν. Γιατροί εργαζόμενοι μάλιστα, τονίζουν διαρκώς πως αυτή κίνηση πρέπει να μαζικοποιηθεί και ο κόσμος να διεκδικεί να μην πληρώνει στο δημόσιο νοσοκομείο την επίσκεψη.
Οι εκδηλώσεις αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας για την υποβάθμισή του νοσοκομείου, την υποστελέχωσή του, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, κορυφώνονται την ερχόμενη Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το πανρεθυμνιώτικο συλλαλητήριο, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση του συντονιστικού των φορέων.
Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί κεντρική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και θα δημιουργηθεί συμβολικά ανθρώπινη αλυσίδα στους γύρω δρόμους αυτού, με σκοπό να καταδειχθεί  ότι οι Ρεθυμνιώτες θα προστατεύσουν και δεν θα αφήσουν να τους πάρει κανένας οτιδήποτε από το Νοσοκομείο τους ούτε θα αφήσουν να συγχωνευτεί με το Νοσοκομείο των Χανίων.
Οι διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Ικανοποίηση των αιτημάτων της 2άς Φεβρουαρίου 2012
2. Την άρση της Υπουργικής απόφασης Λοβέρδου περί Δήθεν Συνεργασίας Νοσοκομείων Χανίων Ρεθύμνης (Συγχώνευση)
3. Να φροντίσει ο ΕΟΠΥΥ να έχουν την Περίθαλψη και τα φάρμακά τους οι Ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων και οι Συνταξιούχοι
4. Να οργανωθεί επιτέλους και το σύστημα υγείας και για τα χωριά του Νομού και παράλληλα να συμπληρωθούν οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας του Νομού».
Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Μυλοποτάμου που συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες, αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου