Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Rethimnistas για μια πιο όμορφη πόλη!

GOODnet.gr

Πραγματικά καινούρια έκαναν μια παιδική χαρά στην περιοχή της Καλλιθέας οι Rethimnistas, στην παρθενική τους δράση την προηγούμενη Κυριακή.
Ρεθυμνιώτες στην πράξη, οι Rethimnistas προσπάθησαν να μετατρέψουν μια «παιδική λύπη σε παιδική χαρά», όπως λένε οι ίδιοι χαρακτηριστικά, και τα κατάφεραν.

Η εικόνα της παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Κολοκοτρώνη άλλαξε, έχει χρώμα και πράσινο. Τα παγκάκια και τα παιχνίδια βάφτηκαν με ζωηρά χρώματα, τα μέλη της ομάδας φύτεψαν δεντράκια και διάφορα σημεία ζωγραφίστηκαν. Τα παιδιά της γειτονιάς βοήθησαν, το ίδιο και οι γείτονες, έτσι ο στόχος για την επόμενη δράση είναι να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Οι Rethimnistas ακολουθώντας το παράδειγμα των Atenistas στην Αθήνα είναι μια ομάδα ενεργών πολιτών που θέλει να ομορφύνει την πόλη, να βελτιώσει την καθημερινότητά της, με συλλογική δράση, κάνοντας πράξη το όνειρο για ουσιαστική αλλαγή του περιβάλλοντος γύρω μας.
Η δράση τους συντονίζεται μέσω του προφίλ που έχουν στο Facebook, όπου υπάρχει και το κάλεσμα προς όλους για συμμετοχή στις δράσεις.
Αναφέρουν:
«Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν. Η κοινωνία, ο καθένας από εμάς, η πόλη μας, όλα αλλάζουν. Άλλα προς το καλύτερο, άλλα προς το χειρότερο. Μέσα σ’ αυτή τη ρευστότητα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή κοινότητα ενεργών πολιτών, που θα απαιτήσουμε, αλλά και θα κάνουμε και πράξη την αλλαγή που ονειρευόμαστε.
Είμαστε μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για ένα καλύτερο Ρέθυμνο, για όσους ζουν και όσους επισκέπτονται την πόλη.
Εάν πιστεύετε στη δύναμη του εθελοντισμού, της δράσης και της δημιουργίας, τότε ελάτε να δράσουμε μαζί. Δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες, παρά μόνο χρόνος και καλή διάθεση.
Οι δράσεις μας θα αποφασίζονται πάντα συλλογικά, ύστερα από προτάσεις μελών και μη και θα είναι πάντα σε δημόσιους χώρους και μπορεί να είναι αναβάθμιση, καθαρισμός ή αλλαγή μιας παιδικής χαράς, μιας παραλίας, ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου ή μια καθαρά αισθητική παρέμβαση.
Τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο, γι’ αυτό σας καλούμε απ’ την αρχή να διαμορφώσουμε τον τρόπο και το πλαίσιο δράσης της ομάδας.
Ας δώσουμε την ευκαιρία σε όλους μας να κάνουμε κάτι για το Ρέθυμνο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου