Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Νέα συλλαλητήρια ανά την Κρήτη

Cretalive.gr
 Τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα του νησιού καλούν σε μαζική συμμετοχή
 Από προηγούμενη αντιμνημονιακή πορεία στο Ρέθυμνο
Νέα κοινά συλλαλητήρια πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ Κρήτης σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα του νησιού.

Στο Ηράκλειο η κινητοποίηση στην οποία εντάσσονται τα αντιμνημονιακά κινήματα θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Κρήτες καλλιτέχνες ενώνουν την τέχνη και το τραγούδι τους με τη φωνή του λαού της Κρήτης και στέλνουν βροντερό μήνυμα αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας με το σύνθημα «αντιστεκόμαστε και τραγουδάμε».
Τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζουν τη συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων νέων που έδωσαν δυναμικό παρών το περασμένο τριήμερο στις απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.
«Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων στις κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι εξανάγκασε πολλούς βουλευτές να διαφοροποιηθούν, δυστυχώς δεν απέτρεψε την πραγματοποίηση του νέου εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, όπου και προστίθεται:
«Η μάχη συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται μέχρι την οριστική δικαίωση. Θα συνεχίζεται μέχρι να επιτύχουμε την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι δραματικές μειώσεις όχι μόνο στους κατώτατους, αλλά σε όλους τους μισθούς, οι νέες βίαιες μειώσεις στις συντάξεις - επικουρικές και κύριες- η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων και του εναπομείναντος Κοινωνικού Κράτους.
Θα συνεχίζεται για να αποτραπούν οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και την αξιολόγηση που προωθούνται με την κατάργηση του ΟΕΚ, της Εργατικής Εστίας, των ΚΤΕΟ κτλ., πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι».
Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει πως ο αγώνας είναι πλέον υπόθεση Κάθε εργαζόμενου και Κάθε νέου, ενώ τονίζεται ότι είναι απαραίτητη και αναγκαία η συμμετοχή όλων.
Κάλεσμα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, όλους τους Ηρακλειώτες πολίτες, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Πλατεία  Ελευθερίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 και ώρα 18,00μ.μ.
Να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας ενάντια στα μέτρα και τις απαράδεκτες απαιτήσεις των Τροϊκανών που επιχειρούν να καταλύσουν το σύνταγμα, που ποδοπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης, που τελικά τραυματίζουν τη Δημοκρατία.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός, δεν θα υποταχθεί στους εκβιασμούς και στις απαιτήσεις των δανειστών. Η χώρα μας είναι ισότιμο μέλος της Ε. Ένωσης με υποχρεώσεις αλλά και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Οι πολίτες της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία δεν θα επιτρέψουν σε καμία τρόικα, να θέτει τα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα υπό αμφισβήτηση.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου