Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ

 Παγκρήτια σύσκεψη των δ.σ. των σωματείων συνταξιούχων στις 6 Μαρτίου

Την πραγματοποίηση στις 6 Μαρτίου παγκρήτιας σύσκεψης των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων συνταξιούχων όλης της Κρήτης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων Ηρακλής Αναγνωστόπουλος.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και κατά τη διάρκειά της θα τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόμαχοι της εργασίας, ενώ όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος θα κατατεθεί και πρόταση για κινητοποιήσεις.
Σήμερα, μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων συνταξιούχων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) όπου παρέδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο της υγείας με τη δημιουργία του νέου οργανισμού. Παράλληλα διένειμαν ενημερωτικό έντυπο σε όσους βρισκόταν στονν χώρο επισημαίνοντας ότι, ''οι αλλαγές στο χώρο της δημόσιας υγείας προκαλούν πολλά προβλήματα σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους''.
Την ίδια ώρα, προβλήματα υπάρχουν και στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα Χανιά, καθώς όπως επισημαίνουν οι γιατροί σε επιστολή τους, υπάρχει έλλειψη σε αντιδραστήρια και αναλώσιμα όπως βελόνες, σωληνάρια και αλλά είδη.
Η επιστολή έχει ως αποδεκτές τον διευθυντή της πρώην Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΙΚΑ, τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τους τοπικούς βουλευτές.
''Σας καθιστούμε ενήμερους ότι προσεχώς το εργαστήριο δεν θα είναι σε θέση να παρέχει τις καθιερωμένες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και αναλωσίμων'' επισημαίνουν μεταξύ άλλων.
Cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου