Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πανρεθυμνι​ώτικο συλλαλητήρ​ιο για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

GOODnet.gr
Στις 29 Φεβρουαρίου καλούνται από το Συντονιστικό των τοπικών φορέων για τα προβλήματα του χώρου της υγείας, όλοι οι ρεθυμνιώτες σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ενάντια στη συνεργασία – συγχώνευση του νοσοκομείου Ρεθύμνου με αυτό των Χανίων, ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Το Συντονιστικό είχε δώσει «τελεσίγραφο» στην ηγεσία του υπουργείου υγείας και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να προωθήσουν λύσεις για τα προβλήματα του χώρου της υγείας, κάτι που δεν έγινε και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις
«Επίκεινται και νέες περικοπές, άλλων 50 εκ. ευρώ πανελλαδικά, δεν ξέρουμε πόσο θα είναι το αντίστοιχο ποσό που θα περικοπεί από το νοσοκομείο. Μπαίνουμε σε μια πολύ επικίνδυνη τροχιά. Με αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι εφημερίες.
Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι να δείξουμε ότι υπάρχει ένα κίνημα κοινωνικό. Με σθένος και μαζικότητα να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Χρειάζεται μια συνολική αλλαγή πολιτικής σε όλους τους τομείς. Η υγεία είναι ακριβή υπόθεση και οι προσπάθειες που γίνονται από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις είναι στην προσπάθεια περικοπής των δημόσιων δαπανών ακριβώς γιατί η υγεία κοστίζει.
Σαφώς και πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαφθορά, οι σπατάλες, η κακοδιαχείριση, όμως δεν προσπαθούν να προχωρήσουν σε εξορθολογισμό, αλλά να τα διαλύσουν όλα. Δεν απαξιώνεται το νοσοκομείο όταν μιλάμε για τα προβλήματα μας», τόνισε μιλώντας στον Τeam Fm ο Ανδρέας Ξανθός, μέλος της ΟΕΝΓΕ.
Χ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου