Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


Χθες, Κυριακή 19/02 η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο δημαρχείο Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε μετά από μια διαδήλωση αυθόρμητη (χωρίς την στήριξη οποιουδήποτε φορέα), δυναμική και πρωτότυπη (τραγούδια και συνθήματα εναλλάσσονταν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής).

Στην Συνέλευση αυτή:
εκφράστηκε για άλλη μια φορά η σθεναρή απόφαση των πολιτών να αντιταχθούν στο ξεπούλημα της χώρας στους δανειστές, να αντισταθούν στην κοινωνική αποδιοργάνωση   και στην εξαθλίωση, να αγωνιστούν για την ανατροπή των πολιτικών που επιβάλλει το μνημόνιο.
Κρίθηκε ότι η κατάληψη του δημαρχείου που διήρκεσε δέκα ημέρες, είχε εκπληρώσει επιτυχώς τον σκοπό της  και
αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα με κινητοποιήσεις, καταλήψεις και παρεμβάσεις στους χώρους που απειλούνται άμεσα από τις πολιτικές του μνημονίου.
μετά από μια πολύωρη συζήτηση, η συνέλευση αποφάσισε:
1.  Την λήξη της κατάληψης στο Δημαρχείο Ρεθύμνου με την απαίτηση:
α)   Να τηρηθεί η δημόσια, ενώπιον της συνέλευσης, δέσμευση του αντιδημάρχου κ. Τσιμπισκάκη  να παραχωρείται  η αίθουσα συνεδριάσεων  του Δημαρχείου μια φορά την εβδομάδα για ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις . 
β)    Να επιτραπεί το στήσιμο ενός περιπτέρου έξω από το Δημαρχείο για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την θεματική των συνελεύσεων  και
γ).   Να δώσει, επί τέλους, η Δημοτική Αρχή  έμπρακτη στήριξη,   με άμεσες πρωτοβουλίες και δράσεις , στους άστεγους, άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες  μας.
2.   Την στήριξη της απόφασης των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου για αποκλεισμό των ταμείων από Δευτέρα 20/02 μέχρι Παρασκευή 24/02. Είμαστε αλληλέγγυοι και θα αγωνιστούμε στο πλευρό των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου για να μην υποβαθμιστούν και συρρικνωθούν οι παροχές δημόσιας υγείας.
3.Τη στήριξη των αγώνων του Πανεπιστημίου από Τετάρτη 22/02  για την μη διεξαγωγή των εκλογών για νέα συμβούλια διοίκησης.  Πρόκειται για μια διαδικασία που, εκμεταλευόμενη το νέο νόμο 4009/2011 για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλάζει το Πανεπιστήμιο που ξέραμε. Δυστυχώς αυτό που φέρνει αυτός ο νόμος, δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο, δημοκρατικό και μαζικό στην πρόσβαση φοίτησης πανεπιστήμιο, που υπηρετεί την έρευνα, τη γνώση και την αναζήτηση της αλήθειας.
Δεν φέρνει ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνική λογοδοσία, αλλά ανοιχτό στον έλεγχο της αγοράς. Ένα πανεπιστήμιο που θα συντηρεί την ύπαρξή του πουλώντας, μέσω του προβλεπόμενου Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, υπηρεσίες κατάρτισης και δια βίου μάθησης στους πολίτες, καθώς και υπηρεσίες έρευνας στις επιχειρήσεις.
Καταλύει κάθε έννοια ακαδημαϊκής κοινότητας με τη μη συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού στην εκλογή των οργάνων διοίκησής του, αλλά και την εξάλειψη της φοιτητικής συμμετοχής.
Προετοιμάζει το έδαφος για συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΑΕΙ και για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού τους.
Μαρτυρά την απόφαση της πολιτείας να αποποιηθεί σταδιακά της υποχρέωσής της για παροχή δημοσίων αγαθών, όπως είναι η παιδεία.
Θεωρούμε πως όλα τα παραπάνω αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους και τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά τον κάθε πολίτη.
Από την Τρίτη 21/02 οι ανοιχτές συνελεύσεις που γίνονταν στο δημαρχείο , συνεχίζονται στο Ξενία και καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου να συμμετέχουν σε αυτές καθημερινά, στις 8.00μμ..
Σήμερα Δευτέρα θα γίνει συνάντηση ενημέρωσης για τα χαράτσια στο ξενώνα Νάκλι στις 8.00μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου