Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ξενώνας αστέγων στα Χανιά

daypress,gr  
Οριστική λύση στο ζήτημα της φιλοξενίας των αστέγων στα Χανιά δρομολογήθηκε σήμερα.
Παρά το ότι δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο για τους άστεγους –ύστερα από σειρά επαφών του Δημάρχου Χανίων με το Υπουργείο Υγείας- σήμερα το πρωί ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Πανίκος Καρατσής ανακοίνωσε την παραχώρηση της χρήσης ενός κτιρίου στο Παλιό Ψυχιατρείο, το οποίο θα διαμορφωθεί σε ξενώνα αστέγων.

Το πρωί ο κ. Καρατσής μαζί με τον κ. Σκουλάκη επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν το συγκεκριμένο κτίριο στο Παλιό Ψυχιατρείο και στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων με τον ξενώνα αστέγων φορέων στο δημαρχείο Χανίων.
Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, μετά την παραχώρηση του κτιρίου από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια, την λειτουργία του ξενώνα αστέγων θα αναλάβει ένα συντονιστικό όργανο στο οποίο θα μετέχουν ο Δήμος Χανίων και άλλοι δήμοι του νομού, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Ψυχιατρείο, ο Ιατρικός Σύλλογος, οι Γιατροί του Κόσμου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και οι Μητροπόλεις Κυδωνίας-Αποκορώνου και Κισάμου-Σελίνου.
Ο Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε παράλληλα ότι είχε επαφές με το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βρεθεί χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα αλλά και για την μισθοδοσία του προσωπικού που θ’ απασχοληθεί στον υπό ίδρυση ξενώνα αστέγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου