Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ''ΚΑΛΑΘΙ''

Η χρηματοδότηση του προγράμματος «καλάθι προϊόντων», είναι εξασφαλισμένη με ένα μεγάλο κονδύλιο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων περίπου ευρώ για το 2011, από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Αν και το Σάββατο το βράδυ υπήρξε σκέψη να ματαιωθεί η σύσκεψη και η κάθοδος του πρωθυπουργού καθώς η Κρήτη πληττόταν από έντονα καιρικά φαινόμενα, τελικά το πρόγραμμα αποφασίστηκε να τηρηθεί όπως είχε προγραμματιστεί.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στο ξενοδοχείο όπου γινόταν η σύσκεψη στις 12 περίπου το μεσημέρι, χαιρέτισε αρκετό κόσμο που τον περίμενε ενώ προσερχόμενος είδε με κατανόηση ομάδα διαδηλωτών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω με πανό διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Απλός κόσμος αλλά και επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Creta Farms Μάνος και Τάκης Δομαζάκης, παρακολούθησαν την ομιλία του  πρωθυπουργού.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, στον πρωθυπουργό τέθηκε επιτακτικά το θέμα του ΒΟΑΚ και ζητήθηκε η παρέμβαση του για την επίσπευση των διαδικασιών ίδρυσης της «ΚΡΗΤΗ Α.Ε». Με παρέμβαση του Μιχάλη Καρχιμάκη, τον πρωθυπουργό συνάντησαν και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης που του εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια του εργατικού κόσμου για την πολιτική  λιτότητας. Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας και αστυνόμευσης μέσα και έξω από το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη. Παρά το γεγονός ότι η είσοδος στη σύσκεψη ήταν ελεύθερη, δεν σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο. Απετράπη όμως από τους αστυνομικούς η είσοδος στην ομάδα των  διαδηλωτών που για το γεγονός εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια.
Πολλά ήταν τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου στο διάλειμμα της σύσκεψης, αρκετές συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου έγιναν μεταξύ υπουργών, υφυπουργών βουλευτών και φορέων ή πολιτών ενώ φυσικά δεν έλειψαν τα πειράγματα και οι αστεϊσμοί. Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη νέα αγροτική πολιτική σχολιάστηκαν θετικά αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφραζαν την επιφυλακτικότητα τους για το αν, πότε και με ποια κριτήρια θα εφαρμοστούν.
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΥΓ: Η υπογράμμιση δική μου. Οι συγκεντρωμένοι που με κατανόηση είδε, ο φιλάνθρωπος, ήταν τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ρεθύμνου. Κρατούσαν δώρο ένα καλάθι τρύπιο, χωρίς πάτο για να δει ο μάστορας τα αποτελέσματα της πολιτικής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου