Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Υπερψηφίστηκε από την επιτροπή οικονομικών ο «μνημονιακός προϋπολογισμός»

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο «μνημονιακός προϋπολογισμός» του 2011. Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για προϋπολογισμό «ειδικών συνθηκών», καθώς «ακολουθεί μια χρονιά που ίσως να μην ξαναδούμε
και ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στη χώρα μας» και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν «την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση».

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικές» και «κενολογίες» τις αντιμνημονιακές προτάσεις της αντιπολίτευσης για την οικονομία, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες «εξακολουθούν να πείθονται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ αυτόν που ακολουθούμε»

«Στο τέλος του 2011 θα έχουμε φτάσει σε μια πολύ πιο ισορροπημένη κατάσταση, έχοντας μειώσει το έλλειμμα κατά 5 δισ. ευρώ, αλλά έχοντας πολύ δρόμο μπροστά μας», εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ψηφιστεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου