Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ. Ε. Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ , ΟΕΝΓΕ

Μείωση αποδοχών, πάγωμα προσλήψεων και περικοπές. Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση και το μνημόνιο στους εργαζόμενους. Στόχο έχουν να μας γυρίσουν δεκάδες χρόνια πίσω. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε χωρίς αντίσταση. Στις 30 Μάρτη νοσοκομειακοί γιατροί, καθηγητές και δάσκαλοι απεργούμε, καλύπτοντας το απαράδεκτο κενό που αφήνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ,
 που δεν προκηρύσσουν νέα γενική απεργία, υποκύπτοντας στην πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
Από τα κάτω
Οι λόγοι που απεργούν γιατροί και εκπαιδευτικοί είναι αρκετοί και ικανοί να μας βγάλουν όλους στο δρόμο στις 30 Μάρτη. Είναι απαραίτητο και άλλες Ομοσπονδίες να καλέσουν σε απεργία. Οι ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και συγκοινωνίες, που δέχονται εξίσου σκληρή επίθεση, χρειάζεται να καλέσουν σε απεργία, βάζοντας την πίεση σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να συμμετέχουν έστω με στάση εργασίας. Οι μαθητές και οι φοιτητές να προσπαθήσουν να κλείσουν τα σχολεία και τις σχολές τους και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των σωματείων. Οι επιτροπές αγώνα στους χώρους και τις γειτονιές που έχουν στις δράσεις τους ως περιεχόμενο την υγεία και την παιδεία, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, να καλέσουν στη συγκέντρωση. Με τη δράση τους και με συνελεύσεις στους χώρους, μπορεί η 30 Μάρτη να γίνει μια μαζική απεργία από τα κάτω, μπορεί να γίνει εφικτό ένα μέτωπο υγείας-παιδείας-εργαζομένων για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ.
ΟΕΝΓΕ
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε απεργία στις 30 Μάρτη στη λογική του διακλαδικού  συντονισμού για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Η επίθεση που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πλέον ολομέτωπη: Θα αφήσουν ελάχιστα δημόσια νοσοκομεία-χωματερές για το λαό και όποιος έχει λίγα λεφτά στην άκρη θα ξεπαραδιάζεται μόλις αρρωστήσει, αφού τα περισσότερα νοσοκομεία και πολυιατρεία θα λειτουργούν σαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση ότι κόβουν την επιχορήγηση σε 44 νοσοκομεία! Είναι ο προάγγελος συγχωνεύσεων και κλεισιμάτων νοσοκομείων.
Με την εφαρμογή της σχέσης 5/1, αποχωρήσεις/προσλήψεις, που επιβάλει το μνημόνιο και με την κατάργηση των προσωποπαγών θέσεων των ειδικευόμενων, τα νοσοκομεία θα μείνουν με ελάχιστους γιατρούς και προσωπικό. Οι ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα είναι πλέον δραματικές. Με το Σχέδιο Νόμου που ψηφίστηκε το Φλεβάρη, τα νοσοκομεία του ΙΚΑ συγχωνεύονται με νοσοκομεία του ΕΣΥ και ανοίγεται ο δρόμος στα αρπακτικά της αγοράς για να βάλουν στο χέρι και τον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας και οι νέοι γιατροί να υπογράφουν συμβάσεις –αν τα καταφέρουν – με 600 ευρώ το μήνα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Η μείωση στο νοσοκομειακό επίδομα κατά 12%, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, οι περικοπές και η μη καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών είναι η αρχή μιας άγριας και παρατεταμένης λιτότητας με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.
Την ίδια μέρα θα απεργήσουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Η ΟΕΝΓΕ κάλεσε σε σύσκεψη την Τετάρτη 17/3 κι άλλες ομοσπονδίες και σωματεία. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, παρόλο που ήταν γνωστή η πρόταση της ΟΛΜΕ, καλεί σε απεργία στις 31/3 και σύσκεψη με άλλες ομοσπονδίες, που ελέγχει η ΠΑΣΚΕ, στις 16/3 και με ένα πλαίσιο που συναινεί στην ουσία για το νέο μισθολόγιο, τις συγχωνεύσεις και τις περικοπές. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να αποκαλυφτεί μέσα σε κάθε νοσοκομείο. Να γίνουν κοινές γενικές συνελεύσεις γιατρών και εργαζομένων και να απαιτήσουν να σταματήσει επιτέλους η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να παίζει το ρόλο του παραμάγαζου του Λοβέρδου και άμεσα να μεταφέρει την απεργία και το συλλαλητήριο στο ΥΥΚΑ από τις 31/3 στις 30/3.
ΟΛΜΕ–ΔΟΕ
Οι κινητοποιήσεις και τα κλεισίματα σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ο κύριος λόγος που η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καλούν σε 24ωρη απεργία στις 30 Μάρτη. Η πολιτική του μνημονίου κλείνει σχολεία και στέλνει στην αβεβαιότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που περίμεναν να διοριστούν. Όμως, και όταν διοριστούν, θα αμείβονται με το σταγονόμετρο χάρη στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Η δεν θα αμείβονται καθόλου, όπως τώρα οι αναπληρωτές με προγράμματα ΕΣΠΑ.
Και όλα αυτά στο νέο σχολείο της τρόικας και του μνημονίου, χωρίς θέρμανση και χωρίς κανένα υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Κερασάκι στην τούρτα η κατάρρευση του ΟΠΑΔ (Οργανισμού Πρόνοιας Ασφαλισμένων Δημοσίου) που δεν θα μπορεί, με τα ψίχουλα που τον χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να παρέχει στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου