Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Γ.Ραγκούση-Α.Λοβέρδου με εκπροσώπους των μεταναστών-απεργών πείνας (ΑΠΕ)

4/03/2011
   Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση εκπροσώπων των μεταναστών-απεργών πείνας και μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέα Λοβέρδο και εκπρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στο κτίριο της ΓΣΕΕ.

    Εξάλλου, με ψήφισμά τους που επέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά τη χθεσινή συνέντευξη τους στο κτίριο "Υπατία", δημοσιογράφοι από διάφορα ΜΜΕ ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής "να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία για τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος των 300 μεταναστών απεργών πείνας, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές".
    Στο ψήφισμα διατυπώνουν την ανησυχία τους από "το διαπιστούμενο αδιέξοδο, από την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης" και τονίζουν ότι "οι ίδιοι οι απεργοί πείνας δήλωσαν έτοιμοι να προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο με τις αρμόδιες Αρχές, επί τη βάσει των αιτημάτων τους".
    Νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξει συνολική ρύθμιση για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Επίσης, ανακοίνωσαν ότι προς την κατεύθυνση αυτή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη βουλή πρόταση νόμου.
    Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν το ζήτημα των απεργών πείνας και υπογράμμισαν ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καταλήγοντας, δήλωσαν ότι η συνάντηση ήταν μια παρέμβαση - έκκληση προς την κυβέρνηση να επιδείξει γενναιότητα στις αποφάσεις της για την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, "πριν ακολουθήσουν τραγικές μοιραίες εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου