Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Νομική κατάσταση απεργίας πείνας

Άρθρο 5 το 1975 Παγκόσμια ιατρική ένωση Η Διακήρυξη του Τόκιο δηλώνει ότι οι γιατροί δεν πρέπει να αναλάβουν force-feeding κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις:
«Όπου ένας φυλακισμένος αρνείται την τροφοδότηση και εξετάζεται από τον παθολόγο όπως ικανό μια αμείωτη και λογική κρίση σχετικά με τις συνέπειες μιας τέτοιας εθελοντικής άρνησης της τροφοδότησης, δεν θα ταϊστεί τεχνητά.
Η απόφαση ως προς την ικανότητα του φυλακισμένου να διαμορφώσει μια τέτοια κρίση πρέπει να επιβεβαιωθεί από τουλάχιστον έναν άλλο ανεξάρτητο παθολόγο. Οι συνέπειες της άρνησης της τροφοδότησης θα εξηγηθούν από τον παθολόγο στο φυλακισμένο. «
Η παγκόσμια ιατρική ένωση αναθεώρησε πρόσφατα και ενημέρωσε τη Διακήρυξη Μάλτας της στους απεργούς πείνας (δείτε: http://www.wma.net/e/policy/h31.htm). Μεταξύ πολλών αλλαγών, σαφώς δηλώνει ότι η σίτιση δύναμης είναι μια μορφή απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης στο άρθρο της 21.
Αμερικανική ιατρική ένωση είναι μέλος Παγκόσμια ιατρική ένωση, αλλά τα μέλη του AMA δεν δεσμεύονται με τις αποφάσεις του WMA, και καμία οργάνωση δεν έχει τις επίσημες νομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου