Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πού θα πάει ο λογαριασμός;

Στους «αλληλέγγυους» μπορεί να σταλούν τα νοσήλια των απεργών της Υπατίας
Από τους φορείς αλληλεγγύης εξετάζει να ζητήσει το υπουργείο Υγείας να πληρώσουν τα περίπου 100.000 ευρώ του κόστους νοσηλείας των απεργών πείνας της Υπατίας.
 «Σκέφτομαι σε ποιον θα στείλω τον λογαριασμό -και θα στείλω τον λογαριασμό μέσα στις επόμενες μέρες» είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρ.Λοβέρδος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδ.Γεωργιάδη.
Ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι το ετήσιο κόστος της περίθαλψης παράνομων μεταναστών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και, όπως πρόσθεσε, «κανείς δεν το αναλαμβάνει». «Όλη αυτή λοιπόν η ετήσια επιβάρυνση από τα 150 'ορφανά' εκατ. ευρώ, είχε και μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση (σ.σ: από τη νοσηλεία των απεργών πείνας), για την οποία σαν υπουργός Υγείας σκέφτομαι πού θα στείλω τον λογαριασμό -και θα στείλω τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Υγείας καταφέρθηκε εμμέσως κατά όσων αλληλέγγυων, λέγοντας πως σε τέσσερα νοσοκομεία «είχαμε περιπτώσεις όπου συνοδοί παρενέβαιναν στη δουλειά των γιατρών, με σκοπό να μην πάρουν παρά εντερική διατροφή, μέσω ορού». Οι «αλληλέγγυοι» στους απεργούς πείνας ωστόσο, γίνονταν δεκτοί στο νοσοκομείο, όπως και σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ανήμπορος ασθενής ζητά την βοήθεια συνοδού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου