Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Η ανθρωπότητα, η Ευρώπη, η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου  και η χώρα μας ζουν δύσκολες και κρίσιμες ώρες  . Σε μια περίοδο που βιώνουμε τη διπλή τραγωδία της οικονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς  πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία,  ακολουθεί στη γειτονιά μας ο «ανθρωπιστικός»
( βλ.  ιμπεριαλιστικός ) πόλεμος της Δύσης εναντίον της Λιβύης, με πρόσχημα τις επιθέσεις του αιμοσταγούς Καντάφι κατά αμάχων. Μόνο που η βαρβαρότητα του δικτατορικού καθεστώτος Καντάφι ,  με το οποίο η «πολιτισμένη και δημοκρατική» Δύση έκανε μπίζνες μέχρι πρότινος, δεν αντιμετωπίζεται με την βαρβαρότητα μιας στρατιωτικής επίθεσης που φέρει την πολύ αποκαλυπτική επωνυμία  «αυγή της Οδύσσειας» .
Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για την αρχή μιας «Οδύσσειας», μιας μεγάλης περιπέτειας και δοκιμασίας για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή , την οποία αποφάσισαν οι ΗΠΑ και εκτελεί η «συμμαχία των προθύμων» ( ΟΗΕ, ΝΑΤΟ , ΕΕ ) με την αγαστή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης.
Η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη διάσωση ανθρώπων και τη δημοκρατία , δεν αποτρέπει αντίθετα ευνοεί την αιματοχυσία αμάχων και αποκλειστικό στόχο έχει τον  ληστρικό έλεγχο των πετρελαίων της χώρας αυτής και τη διασφάλιση των γεωπολιτικών  συμφερόντων των ΗΠΑ και της Ευρώπης  σε μια περιοχή που συγκλονίζεται από το «ντόμινο»  της αραβικής εξέγερσης . 
Συνιστά ντροπή για τη χώρα μας το γεγονός ότι η ελληνική  κυβέρνηση αποφάσισε να συμμετάσχει και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο ενεργά, στην πρώτη γραμμή του πυρός σε ένα τέτοιο υποκριτικό πόλεμο.
Η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα, ερήμην μάλιστα του ελληνικού λαού αλλά και αυτής της Βουλής, να εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες και τυχοδιωκτισμούς, που έχουν προφανείς και επικίνδυνες, άμεσες και μεσοπρόθεσμες , συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.  Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει τη χώρα όχι μόνο υπό την οικονομική επικυριαρχία της τρόικας και των αγορών , αλλά και υπό τη στρατιωτική κηδεμονία του μιλιταριστικού κατεστημένου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ και των επιδιώξεων του στην «εύφλεκτη» περιοχή της Μέσης Ανατολής» , στο όνομα μάλιστα του «εθνικού συμφέροντος». 
Εμείς είμαστε απερίφραστα με τους εξεγερμένους πολίτες της Λιβύης, με τη νεολαία που διεκδικεί ένα μέλλον με ελευθερία και αξιοπρέπεια και δίνει σκληρές μάχες με τους μισθοφόρους του Καντάφι.  Πιστεύουμε ότι οι  λαοί έχουν δικαίωμα να ορίζουν μόνοι τους  τις τύχες  τους και δεν χρειάζονται «προστάτιδες δυνάμεις».
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρησιμοποίηση της Βάσης της Σούδας σε οποιαδήποτε  στρατιωτική επιχείρηση ενάντια  στη Λιβύη,  ενέργεια η οποία  δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια μας, αφού μπορεί να αποτελέσει η Κρήτη στόχο αντιποίνων, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει  και την τουριστική προοπτική του  τόπου  μας σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τους πολίτες και την κοινωνία.
Η Βάση της Σούδας «ναρκοθετεί» το παρόν και το μέλλον της Κρήτης. Για άλλη μια φορά επανέρχεται το καθολικό  αίτημα των κατοίκων του νησιού  για την οριστική απομάκρυνσή της.
Καλούμε το λαό της Κρήτης, τους φορείς του, τους ενεργούς πολίτες σε άμεση αντίδραση και μαζική κινητοποίηση για 
·         Να σταματήσει άμεσα κάθε συμμετοχή της χώρας μας στην πολεμική επέμβαση εναντίον της Λιβύης.
·         Να φύγουν εδώ και τώρα οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και να αποχωρήσει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ.
·         Να κλείσουν τα πυρηνικά εργοστάσια στην περιοχή μας και την Ευρώπη και να σταματήσει η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση νέων πυρηνικών σταθμών.
ΝΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου