Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν πληρώνουμε ούτε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α.
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων και της εφιαλτικής αύξησης της ανεργίας, καλεί όλους τους δημότες, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, να συντονιστούν και να αρνηθούν την πληρωμή τροφείων για τα παιδιά τους.

Η φύλαξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η προσχολική αγωγή που παρέχεται σ’ αυτούς είναι υποχρέωση της πολιτείας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία.
Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι που πληρώνουν τους φόρους τους να χαρατσώνονται δυο και τρεις φορές, είτε πληρώνοντας τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, είτε διόδια για να κυκλοφορούν στους δρόμους ή τις υπερβολικές αυξήσεις των εισιτηρίων για να πάνε καθημερινά στη δουλειά τους.
Καλούμε επίσης όλες τις Δημοτικές Αρχές να πάρουν οι ίδιες πρωτοβουλίες κατάργησης των τροφείων και να αγωνιστούν για αύξηση των πόρων και για την ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών και των πολιτικών πρόνοιας των Ο.Τ.Α.
Καλούμε τέλος τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που εργάζονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να συμβάλουν, ενημερώνοντας τους γονείς, αλλά και τα σωματεία των εργαζομένων και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να πρωτοστατήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και δεν θα το πληρώσουν αυτοί.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου