Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη

  Θεσσαλονίκη
Σε 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο καλούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και η ΕΝΙΘ για την προάσπιση του κοινωνικου αγαθού της Παιδείας και της Υγείας το οποίο πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική. Στην απεργία και το συλλαλητήριο θα συμμετέχει και η ΟΙΕΛΕ, κατόπιν απόφασης του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ, και η οποία καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς της Β. Ελλάδας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΙΕΛΒΕ αναφέρει ότι "Παρά τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει επί ίσοις όροις ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες, οι συνθήκες που
διαμορφώνονται σήμερα διευρύνουν το χάσμα των εκπαιδευτικών ευκαιριών και σπρώχνουν τους φτωχότερους στο κοινωνικό περιθώριο. Από τη μια η δημόσια εκπαίδευση συρρικώνεται και υποβαθμίζεται, με συνέπεια την εξ' αντικειμένου αθέμιτη ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα αστικά κέντρα, προς την οποία αναπόφευκτα καθοδηγούνται όσοι ακόμα μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος της. Και από την άλλη, τα ιδιωτικά σχολεία αφήνονται ασύδοτα, εκτός ελέγχου να παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο, να εκμεταλλεύονται τους εκπαιδευτικούς και να παράγουν σκάνδαλα στην επιδίωξή τους να μεγιστοποιούν το κέρδος
τους."
Στο συλλαλητήριο καλεί επίσης και το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι "Με άλλοθι το Μνημόνιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων και αγαθών της Υγείας και της Παιδείας.
• Οδηγεί το ΕΣΥ σε πλήρη διάλυση, ενισχύει περαιτέρω την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, αφήνει στο έλεος των ιδιωτών την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διευρύνει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και οδηγεί τελικά στην υποβάθμιση των ήδη χαμηλών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
• Ολοκληρώνει τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος και διαλύει τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στη χώρα μας, μετατρέποντας το σχολείο και το πανεπιστήμιο σε μηχανισμούς τυφλής αναπαραγωγής των σχέσεων εξουσίας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα και των κεφαλαιοκρατών."
Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη στις 11:30 από το άγαλμα Βενιζέλου( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

ALTERTHESS.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου