Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας θα αφήσει το όνομα του στην ιστορία σαν ο χειρότερος που είχε ποτέ η χώρα από την ίδρυση της .Διαχειρίζεται τις τύχες μας ,και όμως μοιάζει ανίκανος σε οποιοδήποτε τομεα.Εγινε πρωθυπουργός με απάτες και ψέματα
και τώρα με σπασμωδικές κινήσεις, αυτός και οι παρόμοιοι του επιτελείου του προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι μονόδρομος η καταστροφική πορεία που οδηγεί την χωρα.Εγινε ο χειρότερος και ο πλέον χαμερπής υπηρέτης του ξένου κεφαλαίου.                                                               
 Παρουσίασε τους έλληνες σαν τους κλέφτες και απατεώνες  της Ευρώπης  και μοιάζει να μας κουνάει απειλητικά το δάχτυλο  μπροστά στο πρόσωπο ότι δεν είμαστε καλά παιδιά και  πρέπει να πληρώσουμε να πεινάσουμε να δυστυχήσουμε για αυτό. Καθημερινά φουντώνει ο θυμός χιλιάδων ανθρώπων που ζουν τον ίδιο εφιαλτικό κατήφορο,θυμός φανερός η συγκαμένος που γίνεται αγώνας η φόβος ανυπακοή η κατάθλιψη και νόσος αγανάκτηση η απόγνωση ,θυμός και μίσος για την ζωή μας που υποδομείται σταδιακά.Ολα στο σφυρί ,καταστροφή κάθε έννοιας κοινού καλού και συνεχώς νέα μέτρα και νέο ξεπούλημα Αναρωτιέμαι πως θα ζήσουμε χωρίς δουλειά χωρίς λεφτά χωρίς όνειρα χωρίς αξιοπρέπεια χωρίς προοπτική.
Μερικές φορές βλέποντας  τον κ Παπανδρέου να ζορίζεται για να αρθρώσει λόγο και σκέψη που δεν είναι δικά του,μου προκαλεί μαζί με θυμό και ακαθόριστο οίκτο.Δείχνει να περνά δύσκολα ο άνθρωπος και ίσως,αν είχε αποφασίσει να κάνει ψυχανάλυση πιστεύω ότι θα είχαμε
απαλλαγεί τουλάχιστον από αυτόν.
Παππού πατέρα πρωθυπουργό μάνα ίσως καταπιεστική ,απωθημένες εικόνες, παιδικές φαντασιώσεις ,ανεκπλήρωτες επιθύμιες.Είναι οδυνηρό να ζεις στην σκιά , έπρεπε να αποδείξει κι αυτός ότι μπορεί ,ότι έχει αξία τουλάχιστον στον εαυτό του.Δυστυχώς για την Ελλάδα  δεν ψυχαναλύθηκε και πληρώσαμε εμείς Κανένα δεν ενδιαφέρει αν ο πρωθυπουργός είχε την πολυτέλεια να φύγει από τη μέση, κάποιος ανάλογος με αυτόν θα έκανε τα ίδια,το σύστημα έχει σαπίσει πλέον και από παντού αρχίζει να παρουσιάζεται η δυσοσμία του.
O ελληνικός λαός βασανίζεται καθημερινά και πληρώνει ακριβά όχι μόνοτα οικονομικά μέτρα που έρχονται συνεχώς χωρίς να μπορούμε ακόμα και να τα παρακολουθήσουμε αλλά και τα ψυχολογικά προβλήματα που συσσωρεύονται και μας δηλητηριάζουν σταδιακά. Στατιστικά αυξάνονται οι αυτοκτονίες ,οι καταθλίψεις ,οι νευρώσεις .
Όχι άλλο ,φτάνει πια ,είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε την ζωή μας που μας την αρπάζουν και την απαξιώνουν γεμίζοντας μας φόβο.Το μόνο όμως που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος.
Αχυράνθρωποι διαχειρίζονται τις τύχες μας, στηριζόμενοι στα κούφια λόγια τους στις εντυπώσεις και τις γραβατούλες τους διαλύοντας την χώρα για να την ξεπουλήσουν αύριο σε τιμή ευκαιρίας.Δεν είναι τίποτα περισσότερο από φοβισμένα ανθρωπάκια,φοβούνται την οργή μας.
Στο χέρι μας είναι να διαμορφώσουμε καταστάσεις και εξελίξεις να κερδίσουμε μικρές η μεγαλύτερες νίκες Πρέπει να ζήσουμε όχι να επιβιώσουμε να ξαναβρούμε το όνειρο και την ελπίδα γιατί εμείς μπορούμε να φωνάξουμε σαν τον Προμηθέα (Αισχύλος)
<<Μήπως λοιπόν θαρρείτε πως σας φοβάμαι,εσάς τους νέους θεούς, και μπροστά σας πως ζαρώνω ;Εγώ την δυστυχία μου να ξέρετε δεν θα την άλλαζα ποτέ με την σκλαβιά σας >>.
           
                                                     ΝΙΚΟΛΙΑ  ΣΑΒΡΑΜΗ

1 σχόλιο: