Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κατάληψη στο ταμείο του 5ευρου σε ΠΑΓΝΗ & νοσοκομείο Αγ.Νικολάου

 Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ - Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, που σήμερα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή



Αποκλείουν και σήμερα το ταμείο είσπραξης του αντιτίμου των 5 ευρώ για την εξέταση καταλαμβάνουν και σήμερα - όπως και χθες και προχθές - οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ.
Η κινητοποίηση έρχεται ως αντίδραση στην ψήφιση των νέων μέτρων που επικυρώνουν το νέο μισθολόγιο εξαθλίωσης στο δημόσιο.
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση.

Για το θέμα των οφειλόμενων το ΔΣ του Συλλόγου ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου κάποια ενθαρρυντική εξέλιξη για το πότε και αν θα γίνει η καταβολή των αμοιβών για τα νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου. Το ποσό που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας γι΄αυτούς τους μήνες είναι 36.800 Ε, ενώ τα οφειλόμενα από το Νοσοκομείο προς τους εργαζόμενους είναι 98.000 Ε, και δεν έχει γίνει γνωστό πότε και αν θα καλυφθεί αυτή η διαφορά.  Επίσης δεν υπάρχει ορατό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η καταβολή των οφειλόμενων.
Έτσι, κατόπιν των παραπάνω ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις.
1) Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας
2) Παράσταση Διαμαρτυρίας -Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι
3) Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 17/2/2012 στις 08.30 στην είσοδο του Νοσοκομείου
Ακόμη στο πλαίσιο του αγώνα για τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση  αποφασίστηκε να γίνει  τριήμερος αποκλεισμός στο Ταμείο των 5 Ευρώ από το πρωί της Τετάρτης έως την Παρασκευή 17/2/12.
Τέλος εκδόθηκε ψήφισμα στήριξης για την κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου