Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμεύσεις για διεκδίκηση της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας

GOODnet.gr
της Χαράς Βηλαρά
• Μικρή αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες
• Υπομνήματα με τα αιτήματα από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τη ΔΥΠΕ στον υπουργό υγείας

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, με την επίκληση διαρκώς της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά με τη δέσμευση των θεσμικών φορέων ότι τα αιτήματα της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας θα προωθηθούν στο αρμόδιο υπουργείο,
ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.
Από τη χθεσινή σύσκεψη, συνοπτικά, προέκυψε ότι: θα αυξηθεί το κονδύλι των εφημεριών για το Ρέθυμνο, από 2 εκ. 856 χιλιάδες στα 3 εκ. 16 χιλιάδες, με τη ΔΥΠΕ όμως να κάνει μεγαλύτερη περικοπή στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης για να εξασφαλίσει αυτό το ποσό για το Ρέθυμνο.
Επίσης, ο Διοικητής ΥΠΕ Πανίκος Καρατσής έχει εισηγηθεί στο υπουργείο σε δεύτερη φάση να δημιουργηθεί αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ρεθυμνιώτικο νοσηλευτικό ίδρυμα, που τώρα δεν προβλέπεται, ενώ τόνισε πως λόγω της οικονομικής κατάστασης, είναι απίθανο να γίνουν όλες οι προσλήψεις που χρειάζονται για να λειτουργήσει χωρίς ελλείψεις το νοσοκομείο.
Η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα συνολικά με τις υπογραφές όλων των αυτοδιοικητικών φορέων θα σταλούν στο υπουργείο υγείας.
Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είπε πως η Κρήτη ενωμένη πρέπει να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν και να προσπαθήσει να «σπάσει» το αθηνοκεντρικό κράτος.
Οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις ενώ το συντονιστικό αγώνα δίνει περιθώριο μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου να προωθηθούν τα υπομνήματα στο υπουργείο και να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του χώρου της υγείας στο Ρέθυμνο.
Αυτό που επισημάνθηκε από τους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων, είναι πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να μπει μπροστά σε έναν αγώνα διεκδίκησης για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Τοποθετήσεις
Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Κοσμά Περπυράκη, εκ μέρους του Συντονιστικού των φορέων, ο οποίος τόνισε ότι ο σκοπός που ζήτησε ο κόσμος τη συνάντηση των θεσμικών αρχών και φορεών δεν ήταν για να γίνει μια ακόμη συζήτηση, αλλά να δοθούν απαντήσεις και η δέσμευση ότι θα διεκδικηθούν τα αιτήματα από αυτούς που είναι αρμόδιοι.
Ο κ. Περπυράκης υπογράμμισε ότι η αγωνία των ρεθυμνιωτών είναι μεγάλη για το μέλλον του χώρου της υγείας και παράλληλα σημείωσε πως ο αγώνας γίνεται για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκεται η απαξίωσή του.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αντώνης Φουρναράκης μίλησε για τη δραματική υποστελέχωση σε όλες τις κατηγορίες, όπως είπε, εργαζομένων, με αποτέλεσμα να χρωστά το ίδρυμα 400 περίπου ρεπό στο προσωπικό, ενώ πολύ δύσκολα οι εργαζόμενοι σε πολλά τμήματα λαμβάνουν τη νόμιμη άδειά τους.
Ο ίδιος τόνισε επίσης πως το Ρέθυμνο πάντα ήταν ριγμένο σε σχέση με τα Ηράκλειο και τα Χανιά, υποστηρίζοντας πως ήταν ανέκαθεν θέμα πολιτικής αυτό το θέμα.
Ο κ. Φουρναράκης υποστήριξε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο φόρτο εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή μάλιστα το προσωπικό έχει υποστεί σαρωτικές περικοπές στο μισθό του.
Σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΥΥ πρότεινε να οργανώσει το νοσοκομείο ένα ιατρείο για συνταγογράφηση φαρμάκων για ένα μεσοδιάστημα, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσαχάκης, αναφορικά, μεταξύ άλλων, με το ότι το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ εντάχθηκε στο νοσοκομείο και ακόμη δεν έχει φανεί η υποσχόμενη αναβάθμισή του, με το ότι τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι πεπαλαιωμένα, όπως επίσης και με το ότι τα άτομα με μεσογειακή αναιμία αναγκάζονται να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Χανίων για να κάνουν μεταγγίσεις αίματος διότι δεν υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό στο Ρέθυμνο.
Για την προβληματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Στεφανάκης, και για ιατρεία που έχουν μετατραπεί σε μικρά ΙΚΑ, τονίζοντας πως ο ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως έχει εφαρμοστεί είναι πρακτικά ανεφάρμοστος.
Επανέλαβε πως ζητούμενο για τους γιατρούς είναι να μην αποπροσωποποιηθεί η σχέση γιατρού – ασθενή και να μην ψάχνει ο ασφαλισμένος κάθε φορά σε ποιον γιατρό θα πάει λόγω του πλαφόν. Υπογράμμισε, δε, πως εφόσον η πρωτοβάθμια περίθαλψη δε λειτουργεί, το νοσοκομείο θα έχει μεγάλο φόρτο εργασίας.
Στο γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν περιλαμβάνει συμβάσεις με οδοντιάτρους, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου κ. Γαγάνης.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία με τα τεράστια χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Ρεθύμνου, Σήφης Σπαντιδάκης.
Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Νικολιδάκης, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Μονιάκης, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Λευτέρης Κοτσαρίδης.

Απολογισμός διοίκησης νοσοκομείου
Στην προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό όλων των κατηγοριών του νοσοκομείου για να παρέχει μέσα σε δύσκολες συνθήκες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αναφέρθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μοσχοβάκης, ο οποίος μάλιστα μοίρασε στους παρεβρισκόμενους έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα της διοίκησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από την ανάληψη των καθηκόντων του. 
Ο κ. Μοσχοβάκης παραδέχθηκε την έλλειψη προσωπικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού, η οποία εντάθηκε όπως είπε λόγω και της λειτουργίας της νέας πτέρυγας που απαιτεί προσωπικό αλλά και λόγω του ότι έχει απορροφήσει το νοσοκομείο ασθενείς που απευθύνονταν στον «Ασκληπιό», εφόσον έκλεισε η κλινική.
Τόνισε μάλιστα ότι σύμφωνα με μελέτη που έχει κάνει το Ρέθυμνο είναι από τα πιο υποστελεχωμένα νοσοκομεία.
Είπε επίσης χαρακτηριστικά πως η διοίκηση κατέθεσε αίτημα για πρόσληψη πενταμηνιτών συμβασιούχων μέσω του σχετικού προγράμματος για να καλύψει ανάγκες και εγκρίθηκαν μόνο 4 άτομα από 35 που ζήτησε, ενώ για παράδειγμα στην Ιεράπετρα εγκρίθηκαν 13 άτομα.
Ο κ. Μοσχοβάκης μιλώντας για το ΕΣΠΑ και τον εξοπλισμό που έχει ενταχθεί, υπογράμμισε πως το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι το πρώτο σε απορροφητικότητα κονδυλίων ΕΣΠΑ και στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να παραληφθεί ο εξοπλισμός, ενώ σημείωσε ότι ήδη γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας.
Σε ό,τι αφορά τις εφημερίες ο κ. Μοσχοβάκης εξέφρασε την άποψη πως είναι πολύ σοβαρή η περικοπή των κονδυλίων και ζήτησε να γίνει μια λελογισμένη περικοπή όχι στο πλαίσιο όμως που έχει ορίσει η ΔΥΠΕ, τονίζοντας επίσης πως πρέπει να λυθεί το θέμα της πληρωμής των υπερωριών του προσωπικού.
Στον απολογισμό αναφέρεται:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
Όπως πιθανά γνωρίζετε η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου είχε εξελιχθεί σε «γιοφύρι της Άρτας», καθώς για δεκατρία και πλέον χρόνια καρκινοβατούσε.
Σήμερα σχεδόν όλοι οι χώροι της νέας πτέρυγας χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας. Επιπλέον έχουν γίνει επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό, ώστε να είναι πλήρως λειτουργική. Στα υπάρχοντα 12.500τ.μ., προστέθηκαν 5.500τμ της νέας πτέρυγας.
ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Από το 2005 ξεκίνησαν οι προσπάθειες για τη δημιουργία και έγκριση ενός νέου οργανισμού. Από τότε (περίοδος σαφέστατα καλύτερη από τις ημέρες μας), οι όποιες προσπάθειες, δεν ευοδώθηκαν. Το Σεπτέμβριο του 2010 η Διοίκηση συνειδητοποίησε τον εμπαιγμό που υπήρχε, καθώς ουσιαστικά η πρόταση είχε πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.
Εντός του Φεβρουαρίου, θα έχει δημοσιευτεί ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου μας. Ο νέος οργανισμός δεν θα έχει τις ακρότητες της παρελθούσας πρότασης (πχ τις 380 κλίνες που είναι αδύνατον να αναπτυχθούν ποτέ, καθώς δεν υπάρχει χωροταξικά η δυνατότητα), αλλά θα είναι ρεαλιστικός και σύγχρονος.
ΕΣΠΑ
Κανένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Κανένα εγκεκριμένο τεχνικό δελτίο (όταν ανέλαβε τη διοίκηση).
Σήμερα η απορροφητικότητα των κονδυλίων ΕΣΠΑ είναι η υψηλότερη από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Ήδη:
• έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το βιοϊατρικό εξοπλισμό (Νοέμβριο) και βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης προσφορών (αξίας περίπου 2.400.000, 107 είδη, ποσότητα: 449)
• Υπάρχουν ήδη ανάδοχοι, που αυτή τη στιγμή κάνουν κτιριακές επεμβάσεις, στα Κέντρα Υγείας Περάματος και Αγίας Φωτεινής (αξίας περίπου 500.000)
• Στο πρώτο εξάμηνο του 2012, θα έχουμε αναδόχους και για τα άλλα δυο Κέντρα Υγείας (Σπηλίου και Ανωγείων), τα οποία καθυστέρησαν καθώς έπρεπε πρώτα να εκδοθεί άδεια (δεν είχαν ποτέ άδεια) αξίας περίπου 500.000.
• Δρομολογείται η ανέγερση του Περιφερειακού ιατρείου Αργυρούπολης (αξίας περίπου 120.000)
• Υπάρχουν τεχνικά δελτία προς ένταξη που αφορούν την ψυχική υγεία (αναμένεται η έγκριση από ΥΥΚΑ)
• Ο βιοϊατρικός εξοπλισμός των ΚΥ και το σύγχρονο ασθενοφόρο δρομολογούνται μέσω ΔΥΠΕ
• Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε επιπρόσθετη πρόταση βιοϊατρικού εξοπλισμού, με την ελπίδα έγκρισης, αν περισσέψουν κονδύλια.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Η υποστελέχωση του νοσοκομείου ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη, αλλά καλυπτόμενη, τουλάχιστον σε ορισμένες ειδικότητες, από άτομα μέσω stage. Ανέκαθεν ένα από τα βασικότερα προβλήματα ήταν η υποστελέχωση.
Το 2010 έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις που, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, «είδε» το Νοσοκομείο μας. Οι προσλήψεις αυτές ήταν κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το 2011, συνεχίστηκαν προσλήψεις (για τις οποίες είχε ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψής τους το 2010). Δυστυχώς η οικονομική συγκυρία δεν επέτρεψε την περαιτέρω ανανέωση του προσωπικού. Πάντως, ποτέ άλλοτε στην ιστορία του δεν είχε τόσους πολλούς ιατρούς. Το άνοιγμα της νέας πτέρυγας και η επέκταση των δραστηριοτήτων μας (κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ΟΚΑΝΑ κ.λπ.) «επιδείνωσε» την ομολογουμένως υπαρκτή και μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση ανέδειξε το πρόβλημα, με συγκεκριμένα στοιχεία και πίνακες, συγκρίνοντας με άλλα νοσοκομεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Παραλάβαμε τον Απρίλιο του 2010, το νοσοκομείο με χρέη 22.500.000 ευρώ περίπου. Το νοσοκομείο είχε ανεξόφλητα τιμολόγια από το 2005.
Το νοσοκομείο μας αυτή τη στιγμή χρωστάει 3.500.000 ευρώ περίπου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, χρωστάει τιμολόγια μόνο του τελευταίου εξαμήνου του 2011. Το κόστος λειτουργίας από 12.600.000ευρώ, το 2009, έπεσε στα 10.100.000 ευρώ, το 2011, με ταυτόχρονη αύξηση όλων των δεικτών παραγωγικότητας.
Διοικητής ΥΠΕ: Θα διεκδικήσουμε επιπλέον προσλήψεις
Στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον έδωσε βαρύτητα ο κ. Καρατσής, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί το υπουργείο τον διορισμό των 50 ατόμων που ζητούν γιατροί και εργαζόμενοι. Υποστήριξε πάντως ότι θα στείλει άμεσα στον υπουργό τα αιτήματα τα ρεθυμνιώτικης κοινωνίας.
Σε ό,τι αφορά τις εφημερίες είπε πως επανεξέτασε μετά από το αίτημα των γιατρών το θέμα της περικοπής και αποφάσισε να κόψει χρήματα από άλλα νοσοκομεία της Κρήτης και να ενισχύσει το νοσοκομείο Ρεθύμνου, έτσι αντί για 2 εκ. 856 χιλιάδες, το ποσό θα είναι 3 εκ. 16 χιλιάδες.
Τόνισε πάντως ότι με αυτά τα δεδομένα θα μπορεί να έχει το νοσοκομείο ένα ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης.
Για την πρόσληψη προσωπικού είπε πως θα διεκδικηθούν παραπάνω προσλήψεις από τις 14 συν 4 που αναμένεται να γίνουν – ίσως εντός του μήνα.
Για το γεγονός ότι δεν δημιουργείται αυτόνομο ΤΕΠ στο ρεθυμνιώτικο ίδρυμα, είπε ότι το υπουργείο έχει αποφασίσει σε πρώτη φάση να δημιουργηθούν ΤΕΠ σε νοσοκομεία που έχουν πάνω από 300 κλίνες και ευελπιστεί πως σε δεύτερη φάση θα δημιουργηθούν και στα υπόλοιπα νοσοκομεία.
Για τον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως εξετάζεται η πιθανότητα να συνταγογραφούν γιατροί του νοσοκομείου φάρμακα και πρότεινε στη διοίκηση η συνταγογράφηση να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.
Τέλος ο κ. Καρατσής επεσήμανε πως έχει δηλώσει στον υπουργό ότι πρέπει να στηριχθούν τα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, για να σταματήσουν να μεταφέρονται ασθενείς στο Ηράκλειο.

"Τίποτα καινούργιο"
Απογοητευμένος από τα όσα άκουσε δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Γιάννης Σαριδάκης, διότι όπως είπε δεν ακούστηκε τίποτα καινούριο από τους θεσμικούς φορείς.
Επανέλαβε πως με την περικοπή των εφημεριών δεν θα βγαίνει ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης, ενώ τόνισε ότι το ΤΕΠ έχει δυο επικουρικούς γιατρούς των οποίων η σύμβαση θα λήξει στο τέλος του χρόνου και οι άλλοι δυο είναι από τη ΜΕΘ και το Κ.Υ. Περάματος. «Επομένως και εφόσον δεν δημιουργείται αυτόνομο ΤΕΠ, άρα δεν περιλαμβάνεται στο νέο οργανισμό, του χρόνου δε θα λειτουργεί, δεδομένου ότι και ο νοσηλευτές θα είναι ανύπαρκτοι», είπε.
Ο ίδιος ζήτησε την ενεργοποίηση του κόσμου αλλά και να κόψει η περιφέρεια τους «ομφάλιους λώρους».
Περιφερειάρχης: Ενωμένοι να διεκδικήσουμε
«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, αλλά πρέπει να σπάσουμε το αθηνοκεντρικό κράτος», είπε ο κ. Αρναουτάκης. Ο ίδιος σχολίασε πως υπάρχει ένα «αθηναϊκό λόμπι» που δεν επιτρέπει να περάσουν αρμοδιότητες στην αιρετή περιφέρεια, τονίζοντας πως «δεν μπορεί η πλατεία Συντάγματος να διοικεί την Ελλάδα».
Ο ίδιος ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα «αγκυλώσεων» το θέμα της προμήθειας των 25 ασθενοφόρων που είχαν εγκριθεί πριν από 1,5 χρόνο αλλά δεν είχαν ενταχθεί στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών, μέχρι να φτάσει να προωθήσει τις ενέργειες η περιφέρεια.
Ο κ. Αρναουτάκης διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι η Κρήτη πρέπει ενωμένη να διεκδικεί, με όλες της τις δυνάμεις.
Το νοσοκομείο είναι πρωταρχικό ζήτημα και μας αφορά όλους, είπε η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, τονίζοντας όμως πως η έλλειψη προσωπικού αφορά πλέον όλο το δημόσιο. Η ίδια επεσήμανε πως όλα τα αιτήματα με όλα τα σχετικά έγγραφα της περιφερειακής νεότητας θα υπογραφούν από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα σταλούν στο υπουργείο.
Σημειώνεται πως στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, Αγίου Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης Αμαρίου Στέφανος Σημαντήρας και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1. Ζητάμε να μεταφέρετε στους Υπουργούς κ. Λοβέρδο και κ. Κουτρουμάνη το αίτημά μας για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ στα πρότυπα του παλιού ΟΠΑΔ για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
2. Για το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνης τα παρακάτω:
α) Να εισηγηθείτε την άμεση πρόσληψη του παρακάτω προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος που αφορα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του. Είκοσι για τη νοσηλευτική υπηρεσία, 10 για βοηθητικό προσωπικό, 10 για την τεχνική υπηρεσία και το τμήμα βιοϊατρικής τεχνολογίας και τέλος 10 για διοικητικό προσωπικό.
β. Να εισηγηθείτε νέα ελάχιστη έως μηδενική περικοπή του ποσού για τις εφημερίες.
γ. Να εισηγηθείτε τη δημιουργία του τμήματος Επειγόντων περιστατικών πέρα του ορίου των 300 κλινών.
δ. Να ενεργήσετε για την αντικατάσταση μέσω ΕΣΠΑ των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων μείζονος σημασίας για το νοσοκομείο (αν είναι ήδη ενταγμένα για τη σύντομη δρομολόγηση της εκταμίευσης των χρημάτων).
ε. Να εισηγηθείτε τη δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και κέντρο φυσικής αποκατάσταση και στον Νομό μας.
Περιμένουμε την απάντησή σας μέχρι 17 Φεβρουαρίου το 2012.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου