Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κείμενο από την Κατάληψη Νομικής

indymedia.org ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η εποχή της “ευημερίας” τελείωσε. Το όνειρο για πρόσβαση στην κατανάλωση και την ανέλιξη όπως εκφραζόταν με το τρίπτυχο “μούρη-κατανάλωση-καρίερα” έγινε απότομα ο απόλυτος εφιάλτης. Τώρα όμως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.
Οι εποχές των εργοδοτών που ξεζούμιζαν τους ξένους στα χωράφια και τις οικοδομές, που καμάρωνες σαν υπερήφανος εθελοντής των Ολυμπιακών αγώνων και είχες τις καθαρίστριες σκλάβες στο σπίτι, δεν θα ξανάρθουν ποτέ.
Οι θέσεις στην οποία έβαζε ο ρατσισμός σου τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τώρα βλέπεις να έρχεται για σένα και τα παιδιά σου. Και το τρέμεις αυτό. Όταν η καταστροφή άλλων κοινωνιών, όπως της Ανατολικής Ευρώπης ή του Ιράκ όπλιζε τα προνόμια σου στο διεθνή ανταγωνισμό, κυνικά, επωφελήθηκες τα μέγιστα.
Μήπως ήρθε η ώρα να παρατήσεις τον καπιταλισμό, τον εθνικισμό και τον καταναλωτισμό; Να σταματήσεις να σκέφτεσαι σαν νοικοκυραίος και να καταλάβεις ποιοί είναι οι πραγματικοί σου εχθροί; Το κράτος, τα αφεντικά, οι μπάτσοι, το ίδιο το σύστημα της πολιτικής οικονομίας;
Δεν είσαι εσύ που χάνεις τη δουλειά σου, είναι η θέση εργασίας σου που εξαφανίζεται σαν δυνατότητα. Η καταστροφική δύναμη του καπιταλισμού μας απειλεί όλους συνολικά σαν υπάρξεις.
Οι μόνες δυνατότητες επιβίωσης που μας αφήνει είναι ή στη ουρά του συσσιτίου ή στα σκουπίδια ψάχνοντας για τροφή ή στη λεηλασία των σούπερ μάρκετ.
Για αυτό, η μόνη λύση είναι η Κοινωνική Επανάσταση. Για να έχουμε ζωή και όχι επιβίωση.
Αυτό απαιτεί να εξεγερθούμε απέναντι σε κάθε οικονομικό και πολιτικό θεσμό. Και κατά τη διάρκεια της εξέγερσης να λάβουμε μέτρα όπως κατάργηση του κράτους, της ιδιοκτησίας, του έθνους, του σεξισμού και της πατριαρχίας ώστε να φέρουμε την επανάσταση στη καθημερινή ζωή.

ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ
ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κατάληψη Νομικής
10/02/12


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου