Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συζήτηση για την επίδραση των μνημονίων στο Ρέθυμνο

 GOODnet.gr
Οκτώ μέρες κλείνει σήμερα  η κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου, η οποία στα πλαίσια της δράσης της οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Ρεθυμνιώτες και φοιτητές, καθημερινά παραμένουν στο δημαρχείο ή συμμετέχουν στις δράσεις και τις συνελεύσεις.
Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης, την Κυριακή
θα παρθούν νέες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων και της κατάληψης, η οποία ξεκίνησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στο λαό.
Οι πολίτες που έχουν καταλάβει το δημαρχείο καλούν τους ρεθυμνιώτες να στηρίξουν την κατάληψη ως κέντρο δράσης και να συμμετέχουν στη συνέλευση κάθε βράδυ στις 8.
Σημειώνεται ότι για τις επείγουσες υποθέσεις των πολιτών λειτουργούν το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο και το πρωτόκολλο.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:
•        την Παρασκευή 17/2 στις 8:00 μμ η κατάληψη καλεί όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τους πολίτες της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τα μνημόνια και η επίδραση τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο».
•        Το Σάββατο 18/2, στις 6μμ κάνει εκδήλωση με θέμα «Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις ΑΠΕ: το πολύμπριζο "Κρήτη" για το κρίσιμο ζήτημα που αφορά στη σχεδιαζόμενη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις συνέπειές της στο οικονομικό και φυσικό περιβάλλον του νησιού μας. Επίσης, θα παρουσιασθεί η ταινία «Αποπηγάδι: Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς» η οποία βασίστηκε σε αληθινά βίντεο, φωτογραφίες και έγγραφα, από τον αγώνα των κατοίκων και των αλληλέγγυων πολιτών.
Παράλληλα, καθημερινά, άτομα από την κατάληψη επισκέπτονται χώρους εργασίας, τον ΟΑΕΔ, λαϊκές αγορές, εμπορικά καταστήματα  και ενημερώνουν για τους λόγους που τελεί υπό κατάληψη το δημαρχείο αλλά και για τις δράσεις που γίνονται σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου