Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Υπό κατάληψη για έκτη ημέρα το δημαρχείο Ρεθύμνου

GOODnet.gr
Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή η κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου, όπως αποφασίστηκε χθες το βράδυ στην γενική συνέλευση.
Στο πλαίσιο της κατάληψης προγραμματίζονται δράσεις, όπως συζήτηση για τις επιπτώσεις του μνημονίου στα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο, προβολές, συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων  για τους άστεγους της πόλης.

Στο μεταξύ νέα συγκέντρωση ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και στα μέτρα τα οποία οι βουλευτές αποφάσισαν να εφαρμόσουν σε βάρος του λαού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Ρέθυμνο, έπειτα από το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Έκτη ημέρα κατάληψης
Όπως και τις προηγούμενες ημέρες έτσι και χθες, άνθρωποι όλων των ηλικιών και των κοινωνικών ομάδων βρίσκονταν στο δημαρχείο, ενώ κάθε βράδυ περίπου στις 9 γίνεται ανοιχτή γενική συνέλευση, όπου αποφασίζεται το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Στόχος της κατάληψης του δημαρχείου είναι η διακοπή της λειτουργίας ενός κέντρου τοπικής διοίκησης, ως μέσο πολιτικής πίεσης ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την τρόικα και ψηφίστηκαν από την ελληνική βουλή, ενώ οι καταληψίες προτείνουν ως λύση την πολιτική γενική απεργία διαρκείας.
Πάντως αξίζει να σημειώσουμε πως  προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες, λειτούργησε χθες το γραφείο του ληξιαρχείου και θα λειτουργεί καθημερινά.
Η γενική συνέλευση καλεί τους ρεθυμνιώτες να στηρίξουν την κατάληψη του δημαρχείου και να βγουν στους δρόμους. «Η σπίθα ανάβει φωτιές. Είμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη που ξεκίνησε στην Νομαρχία (σ.σ.αντιπεριφέρεια) Χανίων και σε κάθε κίνηση αντίστασης ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν τις ζωές μας.
Ο μόνος δρόμος για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι ο μαζικός, συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας, μέσα από μια γενική, πολιτική απεργία διαρκείας.
Αν ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι στους δρόμους μέχρι να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και το μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου