Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Η ζωή αξίζει μονάχα όταν τη μοιράζεσαι»

 Εκδήλωση μνήμης στον Κωστή Νικηφοράκη- H Αλληλεγγύη σήμερα

Ο Κωστής Νικηφοράκης ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που με την ξεχωριστή του προσωπικότητα, τον πειστικό του λόγο, τη δυνατή του σκέψη, την ιδεολογική του συνέπεια, την καθημερινή του στάση, κατάφεραν να διαμορφώσουν τον περίγυρό τους, να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
Ένας άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει την ιδεολογία του σε έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αδύνατους και καταπιεσμένους του κόσμου.
Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα, διατέλεσε δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, πρωτοστάτησε στον αγώνα κλεισίματος του Κουρουπητού και στην οργάνωση των επιτροπών κατοίκων για την προστασία του περιβάλλοντος στο Ακρωτήρι, συμμετείχε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων σε αποστολή αλληλεγγύης στη δίκη πολιτικών κρατουμένων της αριστερής οργάνωσης DevSol στην Τουρκία, όπου συνελήφθηκε, παραπέμφθηκε σε δίκη και αθωώθηκε, συμμετείχε δραστήρια στο κίνημα κατά των αμερικανικών βάσεων, πρωτοστάτησε στη μετατροπή των συσσιτίων της Σπλάντζιας σε Κοινωνική Παρέμβαση και στη λειτουργία του κοινωνικού πολυιατρείου και της παιδικής βιβλιοθήκης. Σε όλη του τη ζωή στήριξε όσους δεν έχουν φωνή, τους άπορους, τους άστεγους, τους μετανάστες, τους τοξικοεξαρτημένους.

Μίλησε για αλληλεγγύη πριν η λέξη γίνει της μόδας. Αλληλεγγύη, όπως αυτή πραγματώνεται από την αυτοοργάνωση της κοινωνίας, τη δυνατότητα της να δρα συλλογικά, την δημοκρατία των διαδικασιών, την ισοτιμία των μελών, τον αγώνα για δικαιοσύνη. Επιχείρησε να διδάξει τη συλλογική δράση και να ανοίξει νέους δρόμους. Γιατί η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι δράση στο παρόν και πρόταση για την κοινωνία στο μέλλον.

Για να μιλήσουμε για τον Κωστή και για την αλληλεγγύη που ο ίδιος πρέσβευε θα συναντηθούμε στο ΤΕΕ (Νεάρχου 23) την Τετάρτη 15/2 στις 7:00μμ όλοι οι φίλοι του, οι συναγωνιστές του, όλοι εμείς που κάποτε διασταυρώθηκε η ζωή μας με τη δική του, όλοι όσοι πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να τον τιμούμε είναι να συνεχίζουμε το έργο του.

Ομιλητές: Νίκος Γιαννόπουλος και Αντώνης Βουκάλης


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ…ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου