Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Ελλάδα, λιτότητα στο νοσοκομείο. Φέρτε τις σύριγγες από το σπίτι»

 «Ελλάδα, λιτότητα στο νοσοκομείο. Φέρτε τις σύριγγες από το σπίτι» είναι ένα από τα βασικά άρθρα της ανταποκρίτριας της ιταλικής Stampa για την κοινωνική έκρηξη στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, που επέφερε η κρίση. Σημειώνεται ότι ο ιταλικός Τύπος έχει ευρύτατη κάλυψη των γεγονότων στην Αθήνα, δεδομένου της βαρύτητας που έχουν για τη Ρώμη οι εξελίξεις.

«Η Αθήνα καίγεται. Η κυβέρνηση λέει θυσίες ή άβυσσος» γράφει στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο η Stampa, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο από τα γεγονότα. «Συμπλοκές και μολότοφ στην πλατεία, στις φλόγες τράπεζες και καταστήματα, το μαύρο μπλοκ απέναντι στην αστυνομία» γράφει η Corriere della Sera, παραθέτοντας τα μέτρα-φωτιά που καλείται να λάβει η χώρα βάσει του νέου μνημονίου προς εκταμίευση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ.
Για τις μάχες μπροστά στη Βουλή, την έκρηξη της λαϊκής οργής, τη δράση του «μαύρου μπλοκ» των αναρχικών και την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς το ελληνικό έθνος ότι «βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν», κάνει λόγο η Repubblica.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου