Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ένταση μαθητών και ΜΑΤ Τώρα σε Σύνταγμα και Ηράκλειο

Altrthess.gr 
Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική. Κλειστή η Αμαλίας από τους μαθητές και η Β.Σοφίας από τις αστυνομικές δυνάμεις που ενισχύονται. Το κάλεσμα της πορείας των μαθητών έγινε μέσω internet.

Νωρίτερα, οι μαθητές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά προς την Βουλή και πέταξαν πορτοκάλια.
Στο Ηράκλειο η πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών ξεκίνησε περίπου στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στη συμβολή της οδού Αβέρωφ με τη μικρή και τη μεγάλη Έβανς, ενώ νωρίτερα επιτέθηκαν εναντίον των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ. και υποκαταστήματος τράπεζας.
Νεότερη ενημέρωση
14.13: Μια προσαγωγή μαθητή έγινε πριν λίγα λεπτά στο Σύνταγμα όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στην συγκέντρωση των μαθητών με αφορμή το πέταγμα ενός νερατζιου (!). Τα ΜΑΤ κηνύγησαν τους μαθητές μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.
13:56: Πετροπόλεμος Τώρα στο Σύνταγμα, μεταξύ μαθητών και ΜΑΤ. Πριν από λίγο προσπάθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να απομακρύνουν τους μαθητές από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου