Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση απο Κρήτη


από kriti Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012
  Τρίτη 14/2/2012 :
-Hράκλειο : Νέα Μαθητική πορεία.Πορεία με περιπου  500 μαθητές πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωι ,οι μαθητες προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δημαρχείο και πέταξαν πέτρες και αυγά στα ματ που ειχαν αποκλεισει τα κτιρια,
ενω η πορεια επανειλθε στο κτιριο της περιφερειας με τους μαθητες να ζητουν την αποχωρηση των ματ οπως και εγινε. Στο Ηρακλειο 4 σχολεία είναι ήδη υπό κατάληψη.
- Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο ρεθύμνου και σήμερα, παρά τις πιέσεις των τοπικών και μη μπράβων της εξουσίας (είχε δοθεί τελεσίγραφο από το δήμαρχο για χτες στις 7 το απόγευμα). Κρίσιμη ημέρα για να δούμε αν θα κρατήσουμε.Συγκέντρωση στο Δημαρχείο, σήμερα 14/2/12  στις 19:00 έχει καλεστεί πορεία από σωματεία και την ΑΔΕΔΥ.
- Χανιά : Ανακοίνωση της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων :Καλούμε καθημερινά στην δημόσια ανοιχτή συνέλευση στις 20.00 στην κατειλημμένη Αντιπεριφέρεια Χανίων στην πλατεία Δικαστηρίων και συμμετοχή στις δράσεις που θα συναποφασίζουμε. ►Ποδηλατοπορεία – Τετάρτη 15/02 σημείο συνάντησης στην πλατεία δικαστηρίων – 17.00    ►Διαδήλωση – πλατεία δημοτικής Αγοράς Παρασκευή 17/02 – 18.00 .Η συνέλευση της 4ης μέρας της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων.Διαβάστε περισσότερα εδω :http://kaxania.tumblr.com/ Επίσης το συντονιστικό των μαθητών αποφάσισε-αύριο Τετάρτη 15/02 πορεία 10.30 απο την πλ. Αγοράς και συμμετοχή στην πορεία που καλει η κατειλημμένη περιφέρεια  στις 17/02.
14/2/12 πρωί  – 2 πρωϊνές μαθητικές πορείες στην κατάληψη περιφέρειας Χανίων : Δύο πρωϊνές μαθητικές πορείες, μία από ηρώων πολυτεχνείου και μία από οδό παπανδρέου ήρθαν και ενώθηκαν στην κατάληψη της περιφέρειας με συνθήματα “στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”…” Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών”…”Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”.Τουλάχιστον 350 άτομα αυτή τη στιγμή στην κατάληψη.
—————Δευτέρα 13/2/2012 :
-Αγ.Νικόλαος : Κατάληψη της  Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.Με απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης ύστερα απο τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στον Αγιο Νικολαο καταλάβαμε την αντιπεριφέρεια Λασιθίου για να διαμαρτυρηθούμε για το ξεπούλημα της χώρας, που ψηφίστηκε χθες, και για να δηλώσουμε την απόφασή μας ότι το νέο μνημόνιο δεν θα περάσει.Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών και ο λαός μας να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια του.Καλούμε όλους τους πολίτες του Αγίου Νικολάου και του Μεραμπέλου να δώσουν το παρών και να διαδηλώσουν την απόφασή μας να μην ξεπουλήσουμε τη χώρα μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.Μαθητική πορεία :Πορεία διαμαρτυρίας  των μαθητών προς την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου το πρωί της Δευτέρας 13/2/12
-Hράκλειο : Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα νεα μετρα πραγματοποιηθηκε σημερα 13/2/2012 στις 12.00 στο Ηράκλείο , η πορεια ξεκινησε απο την πλατεία Ελευθερίας με περίπου 300 άτομα κυρίως μαθητές αλλά και άτομα από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας για το καλεσμα για τον αποκλεισμό τραπεζών & εφοριων.Ενταση με τους μπατσους δεν υπηρχε ενω ειχαν φροντισει να φυλανε ολα τα δημοσια κτιρια.
- Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο ρεθύμνου και σήμερα, παρά τις πιέσεις των τοπικών και μη μπράβων της εξουσίας (είχε δοθεί τελεσίγραφο από το δήμαρχο για χτες στις 7 το απόγευμα). Κρίσιμη ημέρα για να δούμε αν θα κρατήσουμε.Συγκέντρωση στο Δημαρχείο, σήμερα 14/2/12  στις 19:ΟΟ έχει καλεστεί πορεία από σωματεία και την ΑΔΕΔΥ.
-Χανιά : Συνεχίζεται η κατάληψη της  Αντιπεριφέρειας Χανίων.Η μαζική συνέλευση χθες βράδυ αποφάσισε καταρχήν την συνέχιση της κατάληψης Αντιπεριφέρειας Χανίων με σκοπό όχι μονο την παρακωλυση των καθημερινών δραστηριοτήτων της αλλά την δημιουργία ενος κέντρου αναφοράς και δράσεων για την συνέχεια του αγώνα ενάντια στην κατακρεούργηση των ζωών μάς.Υπενθυμίζουμε οτι η κατάληψη είναι ανοιχτή για όλο τον κοσμό που είναι διατεθημένος να συνδιαμορφώσει και να αναλάβει δράση.Για σήμερα, αποφασίστηκε Ανοιχτή Συνέλευση στις 8:00 μμ στο κτήριο της αντιπεριφέρειας Χανιων για την οργάνωση δράσεων.Καλείται όλος ο κόσμος να συμμετέχει. Χρειαζονται ιδέες, όρεξη και δημιουργικότητα!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Πηγές : athens.indymedia.org, kaxania.tumblr.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου