Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

γιατί η κουζίνα αλληλεγγύης δεν είναι ούτε ελεημοσύνη ούτε φιλανθρωπία

Στο ίδιο καζάνι βράζουμε;
Αυτοί που μας λιβανίζανε από τα κανάλια τον Παπαδήμο, τον τραπεζίτη που μας αγαπά και θα μας σώσει, τις τελευταίες μέρες ανακάλυψαν την "αλληλεγγύη": μιλάνε για το θεάρεστο έργο της εκκλησίας και τον αξιοθαύμαστο εθελοντισμό στα συσσίτια
(τελευταία φορά που μιλούσαν για εθελοντισμό ήταν όταν ψάχνανε τζάμπα εργάτες για τη μεγάλη μπίζνα των Ολυμπιακών).
"Οι Έλληνες στην κρίση πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη", έτσι μας λένε, αφού "όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε".
Ε, όχι! Οι άνθρωποι που το σύστημα τους πετάει στο δρόμο σα σκουπίδια, οι χωρίς χαρτιά, οι χωρίς δουλειά, οι χωρίς σπίτι, οι χωρίς τροφή, οι χωρίς ζωή...
...δεν βράζουν στο ίδιο καζάνι με τους υποκριτές του παπαδαριού, τους απατεώνες των ΜΚΟ, τα σούπερ-μάρκετ που βρήκανε ευκαιρία να κάνουνε τζάμπα διαφήμιση!
Όσο για τον εθελοντισμό που διαφημίζουνε τα αφεντικά, θέλει απλά να μπαλώσει τις τρύπες που άνοιξε το πλιάτσικο των τραπεζιτών, ώστε  να "μάθουμε να ζούμε με την κρίση".
Μα το χειρότερο απ' όλα είναι ότι η ελεημοσύνη θέλει να κάνει τον άνθρωπο ζητιάνο.
Και γι' αυτό δεν τη λένε ελεημοσύνη, αλλά έχουν το θράσσος να τη λενε αλληλεγγύη, όπως "Αλληλεγγύη" έλεγε η αρχιεπισκοπή Αθηνών τη ΜΚΟ που έφαγε σε βίλες και ταξιδάκια εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για "ανθρωπιστικό έργο".
Αλληλεγγύη δε σημαίνει να σκύβεις το κεφάλι στους δεσποτάδες για ένα πιάτο φαΐ. Αλληλεγγύη σημαίνει να στεκόμαστε μαζί. Να στεκόμαστε μαζί, ελεύθεροι άνθρωποι, να υπερασπιζόμαστε την ανθρωπιά και την ελευθερία μας.
Η ελευθερία μας ξεκινά εκεί όπου ξεκινά η ελευθερία του άλλου και δεν υπάρχει πιο μεγάλη σκλαβιά από τη φτώχεια και δεν υπάρχει πιο μεγάλος πλούτος από την αλληλεγγύη.
Με την αλληλεγγύη βρίσκεις τη δύναμη να νιώσεις άνθρωπος, να πιάσεις το χέρι του διπλανού σου και να τα πλέξεις σε γροθιά.
Η κουζίνα αλληλεγγύης σήμερα ξεκινά από μερικά στέκια, αύριο πρέπει να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία! Να τρώμε μαζί, συντροφικά να συζητάμε, συντροφικά να αποφασίζουμε, να δούμε πως θα στείλουμε στον αγύριστο όσους θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους δούλους και τη φτώχεια συνήθειο!

Γιατί δεν αρκεί να είσαι με τους φτωχούς, πρέπει να είσαι και ενάντια στο σύστημα που γεννάει τη φτώχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου