Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΡΟΤΟΝΤΑΣ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το τελευταίο διάστημα, οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής σε συνεργασία με το Δήμο Θεσ/νίκης (ΜΑΤ, Δημοτική αστυνομία)  εντείνουν απάνθρωπα τις επιχειρήσεις «σκούπα» εναντίον των μεταναστών μικροπωλητών. Το κράτος  και η κυβέρνηση, σε μια περίοδο συστημικής κρίσης,
επιλέγουν να διατηρήσουν τη θέση ισχύος τους και με το πρόσχημα του «νόμιμου» εμπορίου και της «ασφάλειας», στήνουν ένα ρατσιστικό προγκρόμ. Βίαιες επιθέσεις, διώξεις  και απελάσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο της πόλης. Το εμπόρευμα των μικροπωλητών, που αποτελεί μέσο επιβίωσής τους, είναι χρεωμένο ήδη στους εμπόρους που τους εκμεταλλεύονται και συνηθως  κατάσχεται από την αστυνομία. Και φυσικά το «νόμιμο» εμπόριο καθόλου δεν ευνοείται από όλο αυτό το ανθρωποκυνηγητό, αφού για τα άδεια καταστήματα φταίει η οικονομική πολιτική και όχι οι μετανάστες.
Είμαστε ενάντια σε αυτό το ανελέητο κυνηγητό και σε κάθε άλλη μορφή ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Το πολιτικό σύστημα που φτιάχνει σύνορα, καταπατά κάθε δικαίωμα στο όνομα του κέρδους, παράγει πολέμους και δυστυχία , είναι ο  κοινός εχθρός που  διευρύνει όλο και περισσότερο το κατάπτυστο παιχνίδι ελέγχου και εξουσίας στους λαούς. Στεκόμαστε απεναντί του, όλοι μαζί ενωμένοι, έτοιμοι ν’αγωνιστόυμε κόντρα για μια αξιοπρεπή ζωή. Εκφράζουμε  την συμπαρασταση μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών-στριων διεκδικώντας αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης και εργασίας.


Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου