Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Καθυστερεί η προμήθεια εξοπλισμού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

GOODnet.gr  
 της Χαράς Βηλαρά

Καθυστερεί η διαδικασία για την προμήθεια του απαραίτητου ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς το άνοιγμα το φακέλων με τα δικαιολογητικά κατακύρωσης, ακολούθησε σειρά ενστάσεων.
Την Πέμπτη στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΟΜ ανοίχτηκαν οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά
 που έχουν καταθέσει οι εταιρείες οι οποίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού για το νοσοκομείο, ύψους 2 εκατομμυρίων 366 χιλιάδων ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ωστόσο κατατέθηκαν ενστάσεις κατά των δικαιολογητικών κατακύρωσης από εταιρείες που θεωρούν ότι αυτές που έχουν επιλεγεί δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Σε διάστημα δέκα ημερών θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ενστάσεων για να εκδώσει απόφαση σχετικά με το θέμα, ωστόσο δεν αποκλείεται στη συνέχεια να τεθούν ασφαλιστικά μέτρα.
Όπως μας είπε ο Διοικητής του νοσηλευτικοί ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης οι εταιρείες δίνουν μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και ενδεχομένως κάποια να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.
Λογικό επόμενο λοιπόν είναι πως αν συνεχιστεί αυτή η υπόθεση, τότε θα καθυστερήσει πολύ η προμήθεια του εξοπλισμού.
Ο κ. Μοσχοβάκης πάντως έχει ενημερώσει σχετικά το υπουργείο υγείας, ζητώντας την παρέμβασή του.
Ακόμη και αν προσχωρήσουν άλλωστε οι διαδικασίες του διαγωνισμού, δεν θα είναι δυνατόν να υπογραφούν οι συμβάσεις για τον εξοπλισμό, αν δεν τελσιδικήσουν τα ένδικα μέσα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμό για τον εξοπλισμό αφορά τις κατηγορίες:
- Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, προϋπολογισμού 2.110.045 ευρώ (αξονικός τομογράφος, ακτινολογικό μηχάνημα και μηχάνημα υπερήχων κ.α.)
- Ιατρική επίπλωση, προϋπολογισμού 156.379 ευρώ
- Εξοπλισμός γραφείων, προϋπολογισμού 72.772 ευρώ
- Κάδοι, τροχήλατα και άλλα, προϋπολογισμού 27.227.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου