Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ακρωτηριασμό της λειτουργίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου καταγγέλλουν οι γιατροί

 Αlterthess.gr
 Επιλογή στο ποιοι θα χειρουργηθούν θα αναγκαστούν να κάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιτίας της κατά 30% μείωσης στα έξοδα για ορθοπεδικά υλικά αλλά και γενικότερα των μεγάλων περικοπών στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων.
Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου η νέα μείωση δαπανών για το νοσοκομείο Ρεθύμνου "ακρωτηριάζει την λειτουργία βασικών τμημάτων
 η νέα μείωση στα λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου, ακρωτηριάζει την ιατρική πράξη, τα χειρουργεία, την διαγνωστική διαδικασία, την δυνατότητα για εργαστηριακές εξετάσεις, την ποιότητα του φαγητού για τον ασθενή, την καθαριότητα των χώρων ενός μολυσματικού περιβάλλοντος και πολλά άλλα άγνωστα κάτω από μια ταμπέλα λοιπές κατηγορίες".
Στις νέες περικοπές συμπεριλαμβάνονται κατά 30% μείωση στα έξοδα για ορθοπεδικά υλικά, 30% στα αντιδραστήρια, 28% στο φαγητό, καθαριότητα και φύλαξη χώρων, άλλα 11% μείωση στη δαπάνη για τα υπόλοιπα υγειονομικά υλικά, κατά 10% στα φάρμακα όπου ήδη υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το Υπουργείο Υγείας ενώ προβαίνει σε αυτές τις περικοπές κάνει παράκληση να μην διαταραχθεί η λειτουργία των τμημάτων......

“Όταν περικόπτεται η δαπάνη για τα ορθοπεδικά υλικά κατά το ένα τρίτο, οι ορθοπεδικοί μας θα χρησιμοποιήσουν οικοδομικά υλικά για τις αρθροπλαστικές των παπούδων, ώστε να μην καταλάβει κανείς ότι υπάρχει θέμα. Εναλλακτικά, δεν θα μπαίνουν στο χειρουργείο οι παπούδες πάνω από μια ηλικία. Ίσως, αν έχουν περάσει το προσδόκιμο, να μην χρειάζεται να τους περιθάλψουμε καν. Κυνισμός; Όχι βέβαια. Ονομάζεται οικονομία κλίμακας.” επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί προσθέτοντας ότι“ Όταν πάλι δεν φτάνουν τα χρήματα για εργαστηριακές εξετάσεις, δύο είναι οι λύσεις. Ή σταματά το νοσοκομείο να εκτελεί ένα μεγάλο αριθμό ειδικών εξετάσεων για όλους ή δεν αρκούν τα χρήματα για εξετάσεις, για όλο τον χρόνο. Μέχρι τον Αύγουστο μόνο.”
Όπως αναφέρουν επιπλέον το ότι μας αφήνουν να πεθάνουμε αβοήθητοι από κάθε στοιχειώδώς εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα ονοματίζονται "διαδικασία ανάκτησης της χαμένης μας αξιοπρέπειας” .
"Μια χώρα χωρίς δημόσιες υπηρεσίες, με χιλιάδες άστεγους, στρατιές ανέργων και με κατεδαφισμένο το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας το μοναδικό μέλλον πού έχει μπροστά της είναι η φυσική εξόντωση του πληθυσμού και η ακραία οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση" τονίζει τέλος η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου “κηρύττοντας τον πόλεμο ενάντια σε κάθε εκπρόσωπο αυτής της πολιτικής” δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν αναγνωρίζει καμμία εξουσία και καμμία απόφαση που δεν πηγάζει από τον λαό και τις κοινωνικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου