Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αφίσα Παγκρήτιας Συνέλευσης Αναρχικών / Αντιεξουσιαστών


 Posted by Candia Alternativ@ 
Η παγκρήτια συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2012 με σκοπό τον συντονισμό και την οργάνωση του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου στη γεωγραφική περιοχή της Κρήτης.
Η συνέλευση αυτή στηρίζεται απο τις υπάρχουσες συλλογικότητες του νησιού με στόχο τον καλύτερο συντονισμό, την πολιτική και ιδεολογική ζύμωση μεταξύ των διαφορετικών τάσεων
του χώρου ώστε οι δράσεις μας να είναι περισσότερο αποτελεσματικές, γεωγραφικά διάχυτες και στοχευμένες, ο δε λόγος μας να στηρίζεται σε μια κοινώς αποδεκτή βάση η οποία θα εξελίσσεται μέσα απο οριζόντιες διαδικασίες.
Ο χαρακτήρας της παγκρήτιας συνέλευσης δεν είναι ευκαιριακός, αλλά έχει σταθερές συναντήσεις με συγκεκριμένη θεματολογία.Για περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνία κάποιος μπορεί να απευθυνθεί στις υπάρχουσες συλλογικότητες του νησιού.
Ακολουθεί το κείμενο της πρωτης αφίσας της παγκρήτιας συνέλευσης :
ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΟΣΜΟ
Οι υποσχέσεις της κυριαρχίας για κοινωνική ευημερία στέρεψαν.Ζούμε πλέον σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και τη θέση των υποσχέσεων παίρνει η όξυνση της εκμετάλλευσης της εργασίας, η ένταση της επιτήρησης και του ελέγχου σε κάθε κοινωνικό πεδίο, η αναβάθμιση της καταστολής, και η υφαρπαγή των κοινωνικών κεκτημένων σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής (εργασία, ασφάλιση, σύνταξη, εκπαίδευση, υγεία κτλ).Τ’ αφεντικά προστάζουν εθνική ομοψυχία, δηλαδή εκεχειρία εκμεταλλευομένων και εκμεταλλευτών, και πλήρη συναίνεση στην ολική λεηλασία των ζωών μας.
Από πίσω τους τα κομματικά μαγαζάκια των εργολάβων συνδικαλιστών, που λειτουργούσαν και λειτουργούν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης των κοινωνικών αγώνων, τρέχουν να διαφυλάξουν το σύστημα από την κοινωνική οργή.Η εποχή που η απάθεια και ο ατομικισμός είχαν χώρο, έχει παρέλθει.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Οργανωνόμαστε συλλογικά σε πολύμορφους, μαχητικούς και αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς αγώνες στις συνελεύσεις γειτονιάς, σε αυτοοργανωμένα σωματεία βάσης, σε αυτόνομα σχήματα σε σχολεία και σχολές.Οξύνουμε τους αγώνες με άγριες διαδηλώσεις και απεργίες, καταλήψεις, σαμποτάζ της παραγωγής και των υπηρεσιών, μαζικές απαλλοτριώσεις.
Χτίζουμε δεσμούς και δομές αλληλεγγύης με δίκτυα αλληλοβοήθειας, απεργιακά ταμεία και ταμεία αλληλεγγύης, ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών, συλλογικές κουζίνες, μαζική άρνηση πληρωμής σε ΔΕΗ, νερό, φόρους, δάνεια, μεταφορές.Ο αγώνας ενάντια στην όξυνση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης ή θα είναι κοινωνικός, ταξικός, αντικρατικός, αντιεξουσιαστικός και αντικαπιταλιστικός ή δε θα είναι τίποτα.
Για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση

Για την οργάνωση της κοινωνικής ζωής από τα κάτω
Παγκρήτια Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών

 
 
 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου