Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

«Χαστούκι» η κατάργηση της απόφασης για τους 15 μετανάστες στα Χανιά

«Η κατάργηση της απόφασης του 2008, με την οποία, οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν προβεί στην νομιμοποίηση των 15 μεταναστών που έκαναν απεργία πείνας πρόπερσι στα Χανιά, αποτελεί ένα χαστούκι και προσβολή για όλη τη χανιώτικη κοινωνία»,
 αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων, σχετικά με την πρωτοβουλία του υπουργείο Εσωτερικών να ακυρώσει την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, με την οποία νομιμοποιήθηκαν εξατομικευμένα παράνομοι μετανάστες για λόγους υγείας, έπειτα από την απεργία πείνας που είχαν πραγματοποιήσει στα Χανιά το 2008.
«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης που είχαν συμπαρασταθεί με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο στους 15 απεργούς πείνας, ζητώντας τη νομιμοποίησή τους , νιώθουν ότι με αυτή την απόφαση, ακυρώνονται οι αγώνες που είχαν οδηγήσει στη νομιμοποίηση των 15 συμπολιτών μας. Ακυρώνεται η εκπεφρασμένη θέλησή μας για να συμβιώσουμε με τους μετανάστες αδελφούς μας, ως ίσος προς ίσο», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η απόφαση του υπουργού εσωτερικών αποτελεί την απόλυτη κατρακύλα για την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς το ρατσισμό. Ξέχασαν τις τότε δηλώσεις όλων των βουλευτών και των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. των Χανίων , που υποστήριζαν το αίτημα των 15 για νομιμοποίηση και παράλληλα ζητούσαν την αλλαγή του νόμου του 2005, που κλείνει την πόρτα της νομιμοποίησης για χιλιάδες μετανάστες».
Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων τονίζει την ανάγκη νομιμοποίησης των 300 απεργών πείνας, ανάκλησης της κατάργησης της απόφασης και τερματισμού της ποινικοποίησης του αντιρατσιστικού κινήματος, καλώντας σε πορεία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας την Πέμπτη 3/2, στις 18:00, στην πλατεία της Δ. Αγοράς.
 TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου