Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

21η μέρα απεργίας πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011, 
21η μέρα απεργίας πείνας


          Οι 300 μετανάστες – εργαζόμενοι πανελλαδικά, 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διανύουν σήμερα την 21η μέρα απεργίας πείνας. Παρά τα σημάδια κόπωσης και την απώλεια βάρους, το ηθικό τους παραμένει ακμαίο και η αγωνιστικότητά τους αξιοθαύμαστη.

          Χθες, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας πραγματοποίησε παρέμβαση στη θεατρική παράσταση «το Γάλα», στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς. Στην παρέμβαση έγινε ενημέρωση για τον αγώνα των μεταναστών και διαβάστηκε το κείμενο της συνέλευσης των απεργών. (Δείτε το σχ. link)



          Τα ψηφίσματα αλληλεγγύης και τα μηνύματα συμπαράστασης  από φορείς, συλλογικότητες, σχήματα και μεμονωμένα άτομα, συνεχώς πληθαίνουν καθημερινά. Ο Σύνδεσμος πρώην διωχθέντων του Ναζιστικού καθεστώτος  στο Φράϊμπουργκ με κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας ζητάει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Συνδιάσκεψης της Γενεύης και της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας.Ο  Σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ με κείμενο που απέστειλλε εκφράζει την αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών, ενώ την Παρασκευή 11/2, ημέρα πανευρωπαϊκής και πανελλαδικής δράσης, ανέρτησε πανώ με μήνυμα αλληλεγγύης στην πρόσοψη του παλιού κτιρίου της Φιλοσοφικής. Στο κείμενό τους . επισημαίνουν: «Σε όσους υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα των 300 απεργών πείνας δεν είναι δικό μας πρόβλημα δίνουμε την απάντηση ότι βεβαίως είναι δικό μας. Ο αγώνας των μεταναστών είναι ο αγώνας κάθε εργαζόμενου που απαιτεί να συμμετέχει στον καθορισμό των όρων εργασίας του. Είναι ο αγώνας κάθε ανθρώπου που απαιτεί να αναγνωρίζεται ως τέτοιος από την χώρα στην οποία ζει για να πάψει να καταδιώκεται. Ο αγώνας των μεταναστών είναι ο δικός μας αγώνας».
          Στις 10 Φεβρουαρίου πάνω από 500 συνδικαλιστές/στριες και ακτιβιστές/στριες που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση τουLIVERPOOL TRADES UNIONCOUNCIL, έστειλαν ψήφισμα αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα των επεργών πείνας. Μεταξύ άλλων τονίζουν στα αγγλικά: «Υποστηρίζουμε τα δικαιώματά σας. Οι απεργίες σας είναι και δικές μας απεργίες. Οι απεργίες σας είναι η απεργία κάθε εργαζομένου για κοινωνική δικαιοσύνη». Το ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας υπέγραψαν μεταξύ άλλων ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Ken Loach, καθώς και  ο γνωστός βρετανός σοσιαλιστής ηθοποιός Ricky Tomlinson.


Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας σχεδιάζει γι' αυτήν την εβδομάδα τις εξής δράσεις – παρεμβάσεις:
Τετάρτη 16/2 στις 10:00 – Παρέμβαση στην Περιφέρεια  (Οικονομίδη και Ρουσίδου, Καλαμαριά)
Παρασκευή  18/2  στις 18:00  – Διαδήλωση Αλληλεγγύης (Καμάρα)


Ομάδα τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας

Σταυρούλα Πουλημένη 6936623222, Χαρά Χαρμπίδου 6972385851

allilmap.wordpress.com


 θεατρική παράσταση "Το γάλα" στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς από μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Στην παρέμβαση έγινε ενημέρωση για την απεργία πείνας και διαβάστηκε το κείμενο της συνέλευσης των απεργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου