Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

"Τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από το φακό"

Ηράκλειο
Το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από το φακό", την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν οι ταινίες "ΜΗ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΞΕΝΟ"
(σενάριο - σκηνοθεσία Λευτέρης Χαρωνίτης, σε παραγωγή Αναπτυξιακή Ηρακλείου) και το "ΦΤΟΥ! ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" (σενάριο - σκηνοθεσία Κλειώς Φανουράκη).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου (Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας).
Μέσα από την ταινία "ΜΗ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΞΕΝΟ" (37΄) δεκαεπτά άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη από διάφορες χώρες του κόσμου, προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα: ότι είναι δίπλα μας, είναι οι γείτονές μας, είναι οι άνθρωποι που βιώνουμε μαζί το παρόν και αγωνιούμε από κοινού για το μέλλον.
Στην ταινία "ΦΤΟΥ! ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" (15΄) στο Λουτρό Σφακίων, μια ομάδα παιδιών απ' όλο τον κόσμο που συμμετέχει σε ένα υπαίθριο εργαστήρι χορού, με δασκάλες από την Αγγλία και την Κρήτη, γνωρίζεται με τους ντόπιους, ενώ το παιχνίδι και ο χορός δίνουν αφορμές για διάδραση των πολιτισμών/των παραδόσεων και γίνονται μέσο επικοινωνίας που ελευθερώνει τους συμμετέχοντες, ως άτομα και ως σύνολο: η τέχνη τους κάνει να επικοινωνούν, ανεξάρτητα αν είναι μετανάστες-ταξιδευτές 'κατ΄ ανάγκη ή κατ' επιλογήν'…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου