Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Εμείς οι συντεχνίες βαρεθήκαμε τη μαφία των κυβερνητικών

Βρέθηκα στην κατάληψη του υπουργείου υγείας και το βρήκα να ασθενεί βαριά.
Η κατάληψη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάνηψη του ασθενούς συστήματος υγείας
και την απομάκρυνση κάθε βλαπτικού παράγοντα πού επιτίθεται με σκοπό να διαλύσει τη  δωρεάν
 και ισότιμη υγεία για όλους, το δημόσιο σύστημα υγείας, τη σχέση οικογενειακού γιατρού - ασθενούς των αυτοαπασχολούμενων.
Έχοντας γνώση για τις συνέπειες που θα έχει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην τσέπη του αρρώστου και στην ποιότητα στην παροχή υγείας σε όλες τις βαθμίδες, θεωρεί χρέος να δώσει όλες της τις δυνάμεις σ΄ αυτό τον αγώνα.
Συνεδριάζει, ακούει απόψεις, καταθέτει γνώμες και εμπειρία αλλά πάνω απ΄ όλα αγωνιά, αγχώνεται για την επόμενη μέρα που δεν θα μπορεί να βρίσκεται δίπλα στον κάθε άρρωστο αποτελεσματικά και με την αξιοπρέπεια που θα πρεπε να συντροφεύει την ιατρική πράξη.
Η κατάληψη ενοποίησε και ανάδειξε για πρώτη φορά όλο το ιατρικό δυναμικό που υπηρετεί με εντιμότητα  την  υγεία και θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, παρά τις δύσκολες ώρες που έρχονται.
Όμως το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε. Ο ασθενής έπαθε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και μόνο με μεταμόσχευση εγκεφάλου θα επιστρέψει στην υπηρεσία του αρρώστου και θα απομακρύνει την έννοια του κέρδους και την οικονομική επιβάρυνση του αρρώστου, από την λειτουργία της υγείας.
Ο Λοβέρδος ανοίγει σαμπάνια που κατάφερε άλλη μια φορά να διαλύσει μια ''συντεχνία''. Η προηγούμενη  επιτυχία του, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, διέλυσε μια μεγαλύτερη συντεχνία. Την συντεχνία των εργαζόμενων όλης της χώρας. Αυτό το γιόρτασε άραγε με χαβιάρι;
Ο πιο πιστός ακόλουθος της πολιτικής της ακύρωσης κοινωνικών δικαιωμάτων, ακολουθεί το παράδειγμα του αρχηγού του, φυσικά, που διέλυσε μια άλλη μεγάλη συντεχνία. Αυτή των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Λέμε ότι είναι σε πανικό. Δεν είναι  σε πανικό σύντροφοι. Είναι χαρούμενοι. Πέτυχαν. Δεν δίνουν εξετάσεις απέναντι στο λαό. Απέναντι στην τρόικα δίνουν τις εξετάσεις τους. Και εκεί παίρνουν άριστα καθημερινά.
Δεν υπολόγισε, όμως, το κοινό μέτωπο που οργανώθηκε αυθόρμητα από όλους τους εργαζόμενους στην υγεία, κάτω από την απειλή της κατάρρευσης του δικαιώματος υγεία. Κι αυτό το μέτωπο θα το βρίσκει συνεχώς μπροστά του.
Θα γίνουμε ο εφιάλτης του Εφιάλτη Λοβέρδου.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, η ανοχή μας τελείωσε, η ευγένεια δεν έχει θέση, η φωνή μας δυνάμωσε, τα πόδια μας αντέχουνε, οι ζωές μας τάχθηκαν.
Το κίνημα για την ΥΓΕΙΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ξεκίνησε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου