Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πως με αφορμή ένα τροχαίο αποδεικνύεται η γύμνια του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

της Χαράς Βηλαρά
Η γύμνια στην οποία έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο φάνηκε ολοκάθαρα προχθές το βράδυ. Ένας τραυματιοφορέας υπήρχε μόνο για τη βραδινή βάρδια αφού η συγκεκριμένη ειδικότητα έχει τεράστια κενά.
Έτυχε όμως ένα τροχαίο με τέσσερις τραυματίες
- ευτυχώς όχι σοβαρά – οι οποίοι βέβαια έπρεπε να μεταφερθούν από τραυματιοφορείς. Έτσι επιστρατεύθηκε με δική της απόφαση η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ενώ η τραυματιοφορέας της προηγούμενης βάρδιας έμεινε επιπλέον ώρα για να βοηθήσει. Η Διευθύνουσα είχε λάβει την απόφαση να βοηθήσει, νωρίτερα την ίδια μέρα, αντιλαμβανόμενη πως σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού όπως αυτό που συνέβη τελικά, το ίδρυμα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί.
Διότι δεν είναι μόνο ένα τροχαίο που θα συμβεί, αλλά θα χρειαστεί μεταφορά ασθενών από ένα τμήμα σε ένα άλλο ή για κάποιες εξετάσεις, είναι πασιφανές πως  χρειάζονται τραυματιοφορείς.
Για την πράξη της αυτή μάλιστα την επιβραβεύει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μοσχοβάκης, καθώς στο site του Ιδρύματος έχει «ανεβάσει» συγχαρητήρια επιστολή στην οποία αναφέρει:
«Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ, την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, που με τη στάση της και τον αγώνα της, δίνει το παράδειγμα για όλους.

Κυρία Κιαγιά Βαρβάρα,
νομίζω ότι με την πράξη σας δείξατε το αυτονόητο, ότι προκειμένου να λειτουργήσει το νοσοκομείο, δεν σας ενδιαφέρει ούτε η επιτελική θέση σας ούτε τι θα πουν «οι άλλοι», αλλά το μόνο που έχετε ως «φάρο» είναι η εξυπηρέτηση του Πολίτη.
Ένα θερμό ΜΠΡΑΒΟ και Ευχαριστώ!!!».
Αναμφισβήτητα η Διευθύνουσα απέδειξε πως ασκεί λειτούργημα και πως πάνω από όλα βάζει την ασφάλεια των ασθενών και της αξίζουν συγχαρητήρια.
Είναι δυνατόν όμως να υπάρχει αυτή η κατάσταση η Διοίκηση να την ανέχεται και να μην στέλνει πιεστικά συνεχώς επιστολές για την αναγκαιότητα στελέχωσης στο υπουργείο; Είναι δυνατόν έξι από τα 13 άτομα τραυματιοφορείς να μην υπηρετούν στο Νοσοκομείο για διάφορους λόγους όπως ακούσαμε από επίσημα χείλη;  Είναι δυνατόν η πολιτική εκπροσώπηση του νομού και οι τοπικοί άρχοντες να κωφεύουν; Είναι δυνατόν να επαφίεται η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου στο φιλότιμο εργαζομένων και να προγραμματίζονται βάρδιες ακόμα και από εθελοντές;
Ως πότε;
Πρόσφατα στην Ιεράπετρα για τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου έγινε μεγάλη κινητοποίηση και αποσπάστηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από πλευράς πολιτείας. Εκτός από το φιλότιμο των εργαζομένων που πρέπει να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση, η κινητοποίηση αυτή θα μπορούσε εξίσου να αποτελέσει παράδειγμα για το Ρέθυμνο.

 GOODNET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου